kred Düzenli Beslenme Konusunda Fonksiyonel Gruplar

Gönderen Konu: Düzenli Beslenme Konusunda Fonksiyonel Gruplar  (Okunma sayısı 1555 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4457
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Düzenli Beslenme Konusunda Fonksiyonel Gruplar
« : Nisan 21, 2015, 09:53:00 ÖS »
Düzenli Beslenme Konusunda Fonksiyonel Gruplar

Sağlıklı beslenme konusu gün geçtikçe daha da güçlenerek gündemdeki yerini sağlamlaştırıyor. Düzenli beslenmenin sürekli vurgulanmasının yanında birde düzenli ve dengeli beslenme konusunda bilimsel araştırmalar da hız kesmeden devam etmektedir.

Her geçen günde yeni bilgiler eklenerek gelişen bilim sayesinde düzenli beslenme ve sağlıklı yaşama şansını kişiler için arttırmakta.

Beslenme İçin Fonksiyonel Gruplar

Son zamanlarda çok iyi öğrendiğimiz bir şey var ki oda; besinlerin sadece karın doyurmak yahut kan şekerini düzenlemek için tüketilmediği. Birçok besin kaynağının vücut çalışmasına ve düzenine katkı sağlayarak yardımcı olduğunu kanıtlayan bilim, besinlerin içinde doğal bulunan bileşenlerin sağlık açısından önemli yere sahip olduğu belirtir.

Besinlerin içinde doğal olarak bulunanların yanında bide gıda teknolojisinde üretim sırasında eklenen fonksiyonel ögeler bulunur. Fonksiyonel ögeleri içeren bu besinlere ise fonksiyonel gıdalar denir.

Fonksiyonel besinler olarak tanımlanan bu besin gruplarını yakından tanımak oldukça önemlidir. Çünkü düzenli ve sağlıklı beslenme konusunda fonksiyonel besin gruplarının önemi çok büyüktür. Doğal yollardan içinde fonksiyonel bileşenler içeren bu gıdaların başında tabi ki ilk olarak meyve- sebzeler gelir.
imza: Oyun - Forum