kred Askeri Alanda Doktorluk Kariyeri Yapmak İsteyenler

Gönderen Konu: Askeri Alanda Doktorluk Kariyeri Yapmak İsteyenler  (Okunma sayısı 1459 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4457
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Askeri Alanda Doktorluk Kariyeri Yapmak İsteyenler
« : Nisan 03, 2015, 02:47:15 ÖS »
Askeri Alanda Doktorluk Kariyeri Yapmak İsteyenler

Doktorluk mesleği, kapsamı gereği oldukça farklı alanlar ile dirsek teması içerisinde olabilmektedir. Kendi içerisinde dahi oldukça farklı branşlara sahip bu meslek dalında, farklı kurumlar içerisinde de görev yapabilmek mümkünüdür. Bu alanlarda birisi de, askerlik mesleği ile doktorluk mesleğini bir araya getiren askeri doktorluk mesleği olmaktadır. Peki, bu alanda doktorluk yapmak isteyen kişiler için, yeterli şartlar sağlanmakta mıdır?

Tabip yarbay, tabip binbaşı ya da albay… Askerliğin üst düzey rütbeleri ile birlikte, doktorluk mesleğinin statüsünü birleştirmek isteyenler için, 2 farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki GATA bünyesinde eğitim görmek ya da tıp eğitimi sonrasında askeri alana kaymaktır. GATA içerisinde bulunan akademi ve fakültelerde, doktor adaylarına oldukça kapsamlı ve kaliteli bir eğitim verilmektedir. Ancak doktorluk mesleğine başlayanlar, pek çok farklı konuda şikâyetlerini sunmaktadırlar.

Askeri doktorluk mesleği içerisindeki en büyük sorunlardan birisi, doktorluk alanında verilen eğitimin kalitesin yanında, askeri alanda verilen eğitimin yetersizliğidir. En önemli sorun ise mecburi hizmet süresinin uzunluğu, bu süreyi doldurmadan ayrılmak isteyen kişiler için oluşturulan ağır şartlar ve maddi yetersizliklerdir. Özellikle, pratisyen hekimlik süresinde ücret alamayan doktor adaylarının maddi kayıpları büyük boyutlarda olmaktadır. Ayrıca doktorluk aşamasında alınan maaş da, emsallerine oranla oldukça düşük seviyelerde kalmaktadır.

Yazının devamı burada
imza: Oyun - Forum