kred Doktor Olmak

Gönderen Konu: Doktor Olmak  (Okunma sayısı 1450 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4457
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Doktor Olmak
« : Mart 16, 2015, 09:55:54 ÖS »
Doktor Olmak

Herkese selamlar,

Bugünkü makalemiz, doktor olmayı düşünen genç arkadaşlarımız için yazılmıştır. Makalede doktor olmanın zorlukları üzerinde durulmuştur. Lakin bu zorluğun üstesinden gelebilen kardeşlerimizin, doktor olarak alacakları mükafalardan da bahsedilecektir.

Öncelikle doktor olmak isteyenlere, ben hiç tereddüt etmeden doktortvcom.blogspot.com.tr adresindeki doktor olmak başlıklı yazıyı öneriyorum. Blog içerisinde kendine yer bulan bu yazıyı okumanız akabinde, belkide doktor olma isteğiniz ve arzunuz kat kat artacaktır.

Doktorluk mesleği, son derece prestijli bir meslektir. Doktor olan bir kişi, doktorluk mesleğini icra ettiği sürece, hayatı boyunca düzenli bir şekilde para kazanabilir. Para kazanmanın ötesinde, insanlara şifa vermek, insanların hastalıklarını tedavi etmek ve onlara yardımcı olmak, son derece büyük bir haz vermektedir.

Doktor olmak her zaman söylediğim gibi hiç de kolay değildir. Her şeyden evvel iyi bir lise kazanmak, ardından Üniversite sınavlarına çok disiplinli bir şekilde hazırlanmak elzemdir. Tıp fakültesini kazanmak, doktor olmak için elbette yeterli olmayacaktır. 6 yıl süren tıp fakültesinden mezun olmak için, üniversite hazırlık sınavlarındaki çalışmanın da ötesine geçmek gerekecektir. Her sınav öncesi, sayfalarca ders notu okuyup ezberlemek öğrenciler için şarttır. Tıp fakültesinden hiçbir ders bırakmadan, başarıyla mezun olan öğrenciler halen doktor olmak için gereken tüm adımları atamamış olacaktır. Doktorluk mesleğine başlamak için, TUS sınavını, yani Tıpta Uzmanlık sınavını geçmeniz istenir. Tıpta uzmanlık sınavını geçmek, çok sayıda öğrencinin doktorluk mesleğine geç başlamasına sebebiyet verebilir. Hatta TUS sınavını geçemeyip doktor olamayanlar dahi bulunmaktadır.

Özetlemek gerekir ise, doktor olmayı başarabilmek için karşınızda çok zorlu bir süreç olacaktır. Bu süreci geçip doktor olmaya hak kazanırsanız, hayatınız boyunca para sıkıntısı çekmeyecek ve rahat bir yaşam süreceksiniz. 

Doktorluk mesleği, doktor olmanın zorluğu ve benzeri konular hakkında diğer detaylar, yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi, doktortvcom.blogspot.com.tr blogundan okunabilir. Bu blog içerisinde bazı hastalık çeşitlerine binaen bilgi verici makaleler de bulunabilir. Blogda hastalıklar ile ilgili bilgilerin yanında, bazı şifalı bitkiler, fayda dolu yiyecekler ve hastane randevu sistemi konusunda yazılar da sizleri beklemektedir.
imza: Oyun - Forum