Tüp Bebek Tedavisinde Genetik Tanı Yöntemi genetik tanılı tüp bebek tedavileri anne adayı için tekrarlayan düşük oranlarına karşın etkili bir yöntemdir. Aynı zamanda baba adaylarında mevcut olan bazı taşıyıcı rahatsızlık sebebi ile de çocukların sağlıksız doğmasına sebep olur. Genetik tanılı tüp bebek tedavi yöntemi her zaman anne adayları için kurtarıcı faktörde olduğu kadar bebekler için de sağlıklı bir gelişim ve büyümeyi destekler. Genetik tanılı tedavi yapılmadığı taktirde her 4 çocuktan biri hasta doğmuş olacaktır. Bu sebeple de genetik faktörlerin etkisi altında kalmadan sağlıklı bir doğum ve sağlıklı bebekler için gerekli bir tedavi yöntemini kapsamaktadır.
Genetik Tanı Nasıl Uygulanır?
Tüp bebek tedavilerinde genetik tanı yönteminde embriyolar laboratuvarlarda oluşturulmaktadır. Yumurtayla sperm birleştirilerek oluşan embriyolar kontrol edilir. Daha sonra da anneye nakledilerek, taşınan hastalığın yada genetik problemlerin öğrenilebilmesi için biyopsi yapılır. Kromozal problem olup olmadığı incelenmektedir. Embriyoda tedavi ve değişim mümkün değildir. Hastalığı taşımayan embriyo mevcut ise anne rahmine nakledilir. Bu şekilde ileriki nesillerin de sağlıklı bir üreme ile ilerlemesi sağlanır. Geniş kapsamlı bir tedavi yöntemi olup anne adayına her aşamasında detaylı bir bilgi aktarımı yapılır.
tüp bebek tedavisi sürecinde anne adayına tedaviye uygun testler yapılarak tüp bebek yöntemine uygunluğu saptanır. Daha sonrada tedavi süreci başlar. Bu süreçte genetik tanılı yöntemin yapılması ile tedavi kısa sürede tamamlanır.