kred Kapalı Kalp Ameliyatı

Gönderen Konu: Kapalı Kalp Ameliyatı  (Okunma sayısı 380 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4432
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Kapalı Kalp Ameliyatı
« : Mayıs 06, 2022, 05:17:56 ÖS »
Kapalı Kalp Ameliyatı

Teknoloji geliştikçe tıp da ilerlemektedir. Hastalıkların iyileştirilmesine yönelik yeni teknikler uygulanmaktadır. Özellik ile ameliyatlar sırasında açılan kesiler küçülmekte iyileşme süreci ise buna bağlı olarak kısalmaktadır. Kapalı kalp ameliyatı da bu gelişmelerden biridir.

Bu ameliyat sırasında kalp ve akciğer durdurulur. Kalbin işlevini bir kan pompası sağlar. Böylece akciğer ve kalp çalışıyormuş gibi vücut yaşamaya devam eder. Kapalı kalp ameliyatında koltukaltından 3-4 cm genişliğinde bir kesi açılır. Buradan müdahale edilerek işlem uygulanır.

Kapalı kalp ameliyatları minimal invaziv kalp ameliyatı olarak nitelendirilir. Koroner bypass ameliyatı ve kalp kapakçığı ile ilgili işlemler bu yöntem ile yapılır. Bu ameliyatta kanama olasılığı oldukça düşüktür. Enfeksiyona yakalanma oranı da açık kalp ameliyatına oran ile daha azdır.

Kapalı Kalp Ameliyatı Uygulanan Hastalar

Açık kalp ameliyatına göre daha kısa sürede iyileşme sağlayan bu ameliyat günümüzde daha fazla tercih edilmektedir. Kalp hastalıklarının hepsinde ve herkeste uygulamak mümkün değildir. Uygulanabileceği ilk alan mitral kapak tamir edilmesi ya da değiştirilmesidir. Aort kapağının değiştirilmesi ya da tamir edilmesinde de kullanılabilir. Yapay ya da organik kapak takılabilmektedir.

Pulmoner kapak değişimi yapılacak ya da bu kapak tamir edilecek ise yine bu yöntem kullanılabilir. Koroner bypass ameliyatı sırasında kapalı kalp ameliyatı tercih edilerek iyileşme süresi kısaltılabilir. Kalp deliği kapatılması için ve tümör ameliyatları için doktorlar tavsiye etmektedir.

Kaynak: https://www.selimisbir.com



imza: Oyun - Forum