kred Mide Kanseri

Gönderen Konu: Mide Kanseri  (Okunma sayısı 399 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4453
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Mide Kanseri
« : Nisan 25, 2022, 08:57:26 ÖS »

Mide Kanseri


Mide kanseri, midede bulunan hücrelerin anormal biçimde çoğalması ile meydana gelir. Diğer kanser türlerine oran ile daha yavaş ilerler. Oluşum yerleri farklılık gösterebilir. Midede, yemek borusunda, yemek borusu ile midenin kesişim yerinde meydana gelebilir. Tıp dünyasındaki gelişmeler içerisinde mide kanserinin önlenebilmesi de yer alıyor.
Mide kanserini ortaya çıkaran en yaygın bakteri helicobacterdir. Kanser oluşmadan önce bu bakteri tespit edilebiliyor. Böylece ilaç ile tedavi ediliyor ve kanser oluşumu engelleniyor. Yapılan ve devam eden araştırmalar ile bu hastalığa çözüm bulunabileceği ümit veriyor.

Bu hastalığın pek çok belirtisi de bulunuyor. Hızlı kilo vermek, iştahta azalma, karın ağrısı, mide bulantısı ve sonucunda kusma, kanama, az yemek ile doyma bu hastalığın en çok görülen belirtileridir.

Mide Kanserinden Korunmak için Neler Yapılmalı?

Mide kanserini ortaya çıkaran en büyük etken hiç kuşkusuz ki sigaradır. Sadece ciğerleri etkilemeyen bu madde mideye de düşmandır. Sigara kullanmamak ya da bırakmak mide kanseri oluşmasını engelleyecek en büyük husustur.
Sağlıklı beslenmek de yine yapılması gerekenler arasındadır. Sağlıksız gıdalar her organımızı olduğu gibi midemizi de olumsuz etkiler. Kanser oluşumuna davetiye çıkarır. Fazla tuz tüketimi böbrekler kadar mideye de zararlıdır. Tuz tüketimi azaltılmalıdır.
Kızartma yağları tek kullanımlık olmalıdır. Tekrar tekrar kullanılan bu yağlar midenin anatomisini bozmaktadır. Yukarıda sayılanlara dikkat ederek Mide kanseri hastalığına yakalanma olasılığınızı azaltabilirsiniz.


imza: Oyun - Forum