kred Mitral Kapak Hastalıkları ve Tedavi Süreçleri

Gönderen Konu: Mitral Kapak Hastalıkları ve Tedavi Süreçleri  (Okunma sayısı 408 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4447
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Mitral Kapak Hastalıkları ve Tedavi Süreçleri
« : Mart 05, 2022, 09:13:56 ÖÖ »
Mitral Kapak Hastalıkları ve Tedavi Süreçleri

Mitral kapak kalbin sol tarafında bulunur. Sağ ve sol odacıklar arasındaki bağlantıyı sağlar. Bu kapakta çeşitli sebeplere dayanan sorunlar görülebilir. Farklı türlerde olan bu hastalıkların çözümleri de farklılık içerebilir. Alanında uzman olan ve pek çok hastanın sağlığına kavuşmasında başrolde yer alan Prof. Dr. Selim İsbir, bu konuda sizlere yardımcı olmaktadır.

Mitral kapakta daralma ve yetersizlik hastalıkları başlıca görülen türlerdir. Mitral kapak darlığı çocukluğa dayanan bir rahatsızlıktır. Bu çağda geçirilen romatizmal hastalıklar yol açar. Yıllar içerisinde kendisini gösterir. Erken tanıda ilaçlı tedavi ve gözetim altında tedaviye devam edilmesi söz konusudur. Ancak ilerleyen hastalık durumunda ameliyat gerekir.

Mitral kapak yetmezliği kapakta doku bozukluğu anlamına gelir. Nefes darlığı ve çabuk yorulma durumunda bu rahatsızlık akla gelmelidir. Orta yaşta sık görülen bu mitral kapak hastalığı şikayetlerinde mutlaka doktora gitmek gerekir.

Mitral Kapak Hastalıklarına Çözümler

mitral kapak hastalıklarında bilindiği üzere başlangıç aşamasında ilaç ile tedavi uygulanır. Ancak hastalık ilerledi ve bu bölüm işlevini yerine getiremez duruma geldi ise ameliyat yoluna gidilir. Ameliyat olarak ise bu kapağın değiştirilmesi söz konusudur.

Değişim için iki tür kapak kullanılır. İlki biyolojik kapaktır. Bu kapak takıldıktan sonra bir ilaç kullanılmasına gerek kalmaz. Ancak kısa ömürlü olan bir uygulamadır. Mekanik kapak uzun ömürlü olmasına karşın sürekli ilaç kullanılması gerekir.
imza: Oyun - Forum