kred Aydın Ağaoğlu: Elektrik güvence bedeli alınması herkesi yararınadır

Gönderen Konu: Aydın Ağaoğlu: Elektrik güvence bedeli alınması herkesi yararınadır  (Okunma sayısı 719 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4432
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Aydın Ağaoğlu: Elektrik güvence bedeli alınması herkesi yararınadır

CK Enerji'nin enerji okuryazarlığı projesi kapsamında konuşan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu elektrik güvence bedelinini alınmasının gerekli olduğunu belirtti.

Aydın Ağaoğlu "Güvenceli bedeliyle ilgili, bir tüketici mahkemesinden iade kararı çıktı ama bununla ilgili yasal düzenleme var. yönetmelikte de geçiyor. Güvence bedelinin alınmasıyla ilgili. Güvence bedeli kullanıcı taşınırken bir borç bıraktıysa bunu karşılasın diye alınıyor. Elektrik şirketinin bunu başka abonelere yansıtması makul olmayacağına göre güvence bedeli almak normaldir. Tüm tüketicinin yararınadır. Ayrıca güvence bedeli yatırıyorsunuz 300 TL, 5 yıl sonra o parayı almıyorsunuz bu güncelleniyor. Mesela 400 TL alıyorsunuz. Yani yeniden değerleme oranında güncelleniyor. Günümüzde elektrik aboneliği almak başka yere aktarmak eskisi kadar zor değil. Bakın pandemi sürecinde yaşıyoruz. Abone olmak için kuruma bile gitmenize göre yok internet üzerinden aboneliğiniz de yapabilirsiniz. Aboneliğinizi iptal de edebilirsiniz. Borcunuzu da ödeyebilirsiniz." dedi.

"ELEKTRİK ABONELİĞİ KENDİ ADINA OLMALIDIR"

Aydın Ağaoğlu abonelik ile ilgili olarak da "Aboneliği kendi adına almak zorundadır. Yönetmelikte de bu belirtilmiştir. Başkası adına abonelik kullanılması usulsüzlüktür. Bu yüzden ceza da alabilir elektriği de kesilebilir. Ayrıca en önemlisi tüketici olarak "faturam fazla geldi, elektriğim 3 gündür kesik" dediğinizde sizi muhatap alabilmeleri için önce sizin hak sahibi olmanız yani aboneliği kendi adına almış olmanız gerekir. En kısa sürede herkes tükettiği elektriği kendi üzerine almalıdır ki ancak bundan sonra bilinçli tüketici olarak hak arama mücadelesine girebilmelidir. Kaldı ki faturam normal gelse de başkası adına elektrik kullanmak usulsüzdür, sakıncalıdır. " dedi

imza: Oyun - Forum