kred Kıvırcık deyip geçmeyin

Gönderen Konu: Kıvırcık deyip geçmeyin  (Okunma sayısı 3551 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4432
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Kıvırcık deyip geçmeyin
« : Aralık 04, 2014, 12:55:32 ÖÖ »
Saçlarınız kıvırcıksa ve nasıl başa çıkacağınızı bilemiyorsanız, yazımızı okuyup, önce hangi tip kıvırcık saça sahip olduğunuzu sonra da bu tipe uygun bakım ve kesimi öğrenin.


Kıvırcık saçları azımsamayın. Kıvırcık diye tarif edilebilecek o kadar farklı türde saç var ki  Üstelik bunların hepsi için farklı bakım ve kesimler uygulamak gerekiyor. Böylece saçın kıvrımları ortaya çıkıyor ve hani o şampuan reklamlarında gördüğünüz düzgün kıvırcık saçlar halini alıyor. İşte farklı kıvırcık saç tipleri ve bunlara uygun bakım ve kesim şekilleri:
Yumuşak bukleler
Buklelerin görünümü: Neredeyse yok gibi duran yumuşak kıvrımlar.

Hangi saç tipinde görülür? İnce saçlarda.

Hangi ünlü bu saç tipine sahip? Kate Hudson, Madonna, Mischa Barton

Uygun kesim: Ön tarafı köşeli ve gerisi katlı olan bir saç kesimi, saçı hafifleştirip, düzleşen buklelerin tekrar düzgün buklelere dönüşmesini sağlar.

Uygun bakım: Saçlarınızı vigolu bir fön makinası yardımıyla, bölüm bölüm ayırıp kıvırtarak kurutun. Ayrıca buklelerin tutulup uzun süre sabit kalmaları için köpük ve sprey jölelerden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca daha kıvırcık görünüm için saçlarınızı ince bigudilerle de sarabilirsiniz.


İri bukleler
Buklelerin görünümü: İri ve dalgalı görünüm.

Hangi saç tipinde görülür? Kalın, dolgun saç tipinde.

Hangi ünlü bu saç tipine sahip? Beyoncé, Catherinze Zeta-Jones.

Uygun kesim: Bu saç tipine uygun kesimde saçlar katlı kesilmeli, tepedeki katlarsa uzun bırakılmalıdır. Bu uzunluk, saçı bastırıp buklelerin iri dalgalar halinde görünmesini sağlar.

Uygun bakım: Öncelikle bukle belirginleştirici bir sampuan ve saç kremi kullanmakla başlayın. Saçlarınızı fön makinaı kullanmadan doğal olarak ya da vigoyla kurutun. Saçlarınız tamamen kuryana kadar dokunmayın. Ardından parmaklarınızla bukleleri ayırın. Evde maşanız varsa bundan da faydalanabilir, buklelerin yüzünüzü çevrelemesini sağlayabilirsiniz. Krem ya da serum tarzı ürünleri sürüp saçlarınızın elektrikli görünmesini engelleyebilirisniz. Ayrıca parlaklık veren briyantin tarzı bir üründen de az miktarda sürebilirsiniz.


Sık bukleler
Buklelerin görünümü: Tüm saçı saran küçük ve sık bukleler.

Hangi saç tipinde görülür? Genellikle etnik saç tiplerinde.

Hangi ünlü bu saç tipine sahip? Oprah, Alicia Keys, Nicole Kidman

Uygun kesim: Bu saç tipiyle yapabileceğiniz iki şey var. Eğer retro, afro tarzında bir saç istiyorsanız, saçlarınızı bir boyda kestirmelisiniz. Saçınız ne kadar kısa olursa, afro da o kadar belirgin olur. Diğer alternatif de saçları uzun katlar halinde kesmek. Böylece saçın ağırlığı bastıracağı için dalgalar fazla kabarmadan kontrol altına alınmış olur.

Uygun bakım: Nemlendirici bir şampuan ve saç kremi kullanın. Bu saçlarınızı yumuşatır. Saçlarınızı doğal bir şekilde kuruttuktan sonra bir krem veya serum yardımıyla şekle sokup, kabarmalarını engelleyin. Zeytinyağı da bu saç tipi için son derece yararlıdır.
imza: Oyun - Forum