kred OHSAS 18001 Nedir?

Gönderen Konu: OHSAS 18001 Nedir?  (Okunma sayısı 775 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4454
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
OHSAS 18001 Nedir?
« : Haziran 05, 2019, 07:36:52 ÖS »
OHSAS 18001 Nedir?

Günümüz tüketicileri eskiye oranla daha bilinçli ve seçici bir konumdadır. Bu sebeple aldıkların ürünlerin kalite standartlarına uygunluğu konusunda titiz davranmaktadırlar. Müşterilerin alacakları ürünlerin standarda uygun olup olmadığını belgeleyen ISO 14001 veya ISO 9001 gibi belgeler daha çok ürünün ve hizmetin alanları ile ilgilenirken; OHSAS 18001 nedir sorusunu merak edenlerin bu standardın daha çok iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olduğunu bilmesi gerekmektedir.

OHSAS'ın Kelime Anlamı Nedir?

OHSAS'ın açılımı Occupational Health and Safety Managemenet Systems'dir ve Türkçe ‘ye İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi olarak çevrilmektedir.

OHSAS 18001'in Temel Amacı Nedir?

Günümüzde özellikle sanayi sektörü gibi ağır üretimin gerçekleştirildiği alanlarda gerçekleştirilen işler ve işlerin yapıldığı ortamlar risk grubundadır. Günün üçte birinin geçirildiği iş ortamlarının ve bu ortamlarda çalışan kişilerin sağlığını korumak adına uluslararası bir standart oluşturulmuş ve OHSAS 18001 ile belgelendirilmiştir. OHSAS 18001 nedirdiye merak edilenlerin öncelikle belgenin temel hedefini bilmeleri gerekmekte. OHSAS 18001'in kapsamında çalışan kişileri korumak, iş yerlerinin güvenliğini sağlamak ve üretimin güvenliğini sağlamak bulunmaktadır.

OHSAS 18001'in Faydaları Nelerdir?


- İş yerlerinde çalışan kişilerin zarar görebilecekleri olası tehlikeleri ortadan kaldırarak, daha güvenli ve tedbirli bir ortamda çalışmalarını sağlamak.
-Güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturarak, çalışanların motivasyonlarına olumlu etkide bulunmak.
- İş yerinin itibarını ve saygınlığını arttırarak sektörde daha iyi yerlere gelmesini sağlamak.
- Oluşabilecek iş kazalarını en aza indirgemek ve herhangi bir kaza ile karşılaşıldığında kısa sürede kazanın sebebini tespit ederek duruma müdahale edilmesini sağlamak.
-Uluslararası ve ulusal düzeyde bir standarda bağlı olduğunu belgeleyerek, resmi kurumlarda avantaj sağlamak.

OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini Kimler Uygulayabilir?

OHSAS 18001 nedir sorusunun ardından merak edilen diğer bir konu, bu standardı hangi kuruluşlar tarafından uygulanabilir olduğudur. Kapsamında müşteriler karşısında daha prestijli bir imaj yaratmak, iş ve işçi sağlığına olan duyarlılığı ile ön plana çıkmak olduğundan her kurum ve kuruluş bu standarda uygun davranabilmektedir. Her büyüklükteki kuruluş ve iş yerinin OHSAS 18001 genel standardını benimseme hakkı bulunmaktadır.

Daha detaylı bilgi için Kaizen belgelendirme şirketinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
imza: Oyun - Forum