kred BOYUN GERME AMELİYATI

Gönderen Konu: BOYUN GERME AMELİYATI  (Okunma sayısı 982 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4459
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
BOYUN GERME AMELİYATI
« : Ağustos 10, 2018, 12:40:47 ÖS »
BOYUN GERME AMELİYATI



BOYUN GERME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

 

Yakın zamana kadar yaşlılık izlerinin yoğun görüldüğü boyun bölgesini gençleştirmek mümkün olamıyordu. Oysa şimdi gevşeyip sarkmış, kırışmış ve yağlanmış boyun bölgesi eski diri, genç görünümüne kavuşabiliyor. Yerçekiminin yanı sıra yaş ilerledikçe yüzde olduğu gibi boyun derisinde de bollaşma ve sarkma meydana gelmesiyle birlikte boyun ile çene arasındaki açı kaybolur. Fazla sıklıkla kilo alıp vermeye bağlı olarak deride gevşemeler meydana gelir. Bu gevşemelerin sonucunda ise, özellikle alın ve orta yüz bölgesindeki hatları, aşağıya doğru yer değiştirir. Estetik boyun germe operasyonlarını tek başına olduğu gibi yüz germe operasyonu ile birlikte de uygulamak mümkündür.



3 SAATTE İSTEDİĞİNİZ GÖRÜNTÜYE SAHİP OLUN

 

Boyun germe operasyonları uygun donanıma sahip bir hastanede ve genel anestezi altında yapılmaktadır. Boyun germe ameliyatı yaklaşık olarak 3 saat sürer. Operasyon sırasında boyun cildinin altında kan birikimini önlemek amacıyla hastaya dren yerleştirilir.

Dren operasyondan sonra genelde 1 gün kalır, 1 gün sonra dren çıkarıldığında kişi hastaneden ayrılabilirsiniz. Boyun ameliyatı esnasında çene altından da girişim yapılmışsa çene altına da bandaj uygulanır. Uygulanan bu bandaj yaklaşık 1 hafta kalır.











AMELİYAT ÖNCESİ YAPILAMSI GEREKENLER

 

Ameliyat öncesi hazırlık için sizden birtakım kan tetkikleri, akciğer filmi ve kalp grafiği istenecektir. Bu sonuçlar anestezi doktoru tarafından değerlendirilecek, operasyona engel bir durum var ise bunu düzeltmek için gerekli önlemler alınacaktır. Sigara içiyorsanız, alkol kullanıyorsanız, kanamayı arttırıcı bir ilaç veya vitamin alıyorsanız bunu mutlaka doktorunuzla paylaşınız. Eğer sigara içiyorsanız, ameliyat öncesi ve sonrasında en az 2 hafta sigara içmemelisiniz. Yine ameliyat öncesinde yoğun bir diyet programı uygulamamalısınız, aşırı diyet iyileşme potansiyelini de azaltabilir. Soğuk algınlığı veya herhangi bir enfeksiyon varlığında ameliyat ertelenebilir. Öksürük, aksırık, burun akıntısı gibi enfeksiyonu gösterebilecek şikayetlerinizi ameliyat öncesinde mutlaka doktorunuza iletiniz.

ESTETİK BİR BOYUNA NASIL SAHİP OLUNULUR?

 

Klasik yüz germe ameliyatında yapılan ameliyat kesisi kulak arkasından saçlı deriye doğru uzatılır. Boyun cildi ve kaslarını ayırarak yukarıya doğru gerdirilir ve iç dikişlerle sabitlenir. Fazlalık olan deri kesilerek çıkarılır ve tekrar yerine dikilir. Bu manevra ile boyundaki kırışıklıklar ve sarkıklık düzelir, çene açısı belirginleşir, gergin ve estetik bir boyun görünümü sağlanır. Ameliyat kesisi, kulak arkasında kaldığı için, dışarıdan bakıldığında görünür bir iz kalmaz. Çenenin alt kısmında yağlanma, boyun kaslarında gevşeme ve bunlara bağlı sarkma olduğunda gıdı bölgesini de ayrıca düzeltmek gerekir.

 

Doç. Dr. Emre Hocaoğlu

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

www.emrehocaoglu.com

https://www.instagram.com/dremrehocaoglu/

https://www.facebook.com/docdremrehocaoglu/
imza: Oyun - Forum