kred Sİvİlce İzİ tedavİlerİ

Gönderen Konu: Sİvİlce İzİ tedavİlerİ  (Okunma sayısı 2718 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4453
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Sİvİlce İzİ tedavİlerİ
« : Aralık 03, 2014, 10:21:17 ÖS »
SİVİLCE İZİ TEDAVİLERİ

             Sivilce izleri kozmetik açıdan rahatsız vericidir. Bu izlere  tıpta scar adı da verilmektedir. Scar dokuları kötü ya da aşırı iyileşme  süreci sonrası oluşurlar. Bu nedenle normal dokudan farklıdırlar.  Cildin bütünlüğünü bozar ve kozmetik sorun oluştururlar.
             Sivilce izi yüzeyden kabarık, yüzeyden çökme şeklinde bazen  de ciltte derin lekeler şeklindedir.
             Sivilce izi tedavisinde günümüze kadar birçok yöntem  denenmiştir. Sivilce izi için kremler, ilaçlar, enjekte edilebilen  ilaçlar hatta cerrahi yöntemler uygulanmıştır.             Fakat tedavilerin hiçbiri yeterli başarı oranlarına sahip değildir.  Bu nedenle çözüm arayışları devam etmiştir. Tedavinin zor olmasının nedeni iz dokularının içinde bulundurdukları  doku elemanlarının farklılığından kaynaklanmaktadır. Kollojen dokulardan  zengin olan bu dokuları yok etmek gerçekten zordur.
             Sivilce izi tedavisinde bitkisel çözümler:

             Modern tıbbın ve bilimin bu kadar ilerlediği bir dönemde ne  olduğu belli olmayan karışımlardan bitkisel tedavi diye bahsetmek söz  konusu değildir. Birçok ilacın yapımında bitkilerden de yararlanıldığı  doğrudur.             Fakat ilacın etken maddesinin oluşturulması ve uygun karışımın  bulunması yıllar almaktadır. İlaç yapımı aktarların bir tutam ondan bir  tutam bundan koyarak yaptığı karışımlarla karşılaştırılmayacak düzeyde  bilgi, çalışma ve para gerektiren bir süreçtir.             Bitkisel tedaviler adıyla sunulan jel, krem ya da ilaç benzerlerini  asla kullanmayınız. İçinde ne olduğu ve ne kadar miktarda olduğu  bilinmeyen bir maddeyi kullanmak bizce mantıksızdır.
             Sivilce izi tedavisinde yeni yaklaşımlar

             Fraksiyonel lazer tedavileri

             Fraksiyonel lazerler aslında ablatif lazerler olarak bilinen  yani ciltte kontrollü hasar oluşturan lazerlerin devamı olarak ortaya  çıkmıştır. Bu lazer sistemi diğer lazerlerden farklı olarak atış yapılan  alnın tümüne değil bir kısmına etki eder.             Teknoloji bölümünde de bahsedildiği gibi bu parsiyel ya da  fraksiyonel etki bir bölüm dokuyu eritirken bir bölüm dokuyu sağlam  bırakır. Etkilenen alan ve yanında etkilenmeden kalan alanlar milimetrik  boyutlardadır. Ancak mikroskopta gözlenir dışarıdan fark edilmez.             Her defasında bir alan etkilenirken arada kalan alanlar diğer  sağlam doku tarafından hızla tamir edilir. Oluşan yeni doku içeriği  normal ve genç bir dokudur. Böylece izler her seansta azalmış olur.  Seansların arası yaklaşık 1 ay‘dır. 6 seans sivilce izi tedavilerinde  genelde yeterlidir.
imza: Oyun - Forum