kred Yara İzİ tedavİlerİ

Gönderen Konu: Yara İzİ tedavİlerİ  (Okunma sayısı 2911 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4448
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Yara İzİ tedavİlerİ
« : Aralık 03, 2014, 10:21:11 ÖS »
YARA İZİ TEDAVİLERİ

             Yara izleri genelde küçük yaralanmalar ya da büyük kazalar  sonrasında oluşan yaralardır. Vücudun bilinen hatları ile uyumsuz ve  rastgele oluştuklarından ameliyat izlerinden daha çok iz bırakırlar.
             Yara izlerinin fazla iz bırakmaması için yaralanma 1 cm den  büyük ise doktora gidilip tedavisi mutlaka olunmalıdır. Bu bölgeye  konulan dikişler yaranın daha güzel iyileşmesine ve daha az iz  bırakmasına sebep olur.
             Yara iyileşmesini geciktiren en önemli unsurlardan biride  yaranın iltihaplanmasıdır. İltihaplanmış yaralar daha fazla reaksiyona  neden olurlar. Bu nedenle daha fazla iz bırakırlar. Gerekli temizliğin  ve antiseptiklerin kullanımı ve yaranın bakımı yara iyileşmesini  hızlandırır. Yaralanmalar sonrası izlerin tedavisinde ilaçlar, kermler ve cerrahi  yöntemler denenmiştir.
             Cerrahi yöntemlerin büyük yara izlerinde başarısı  tartışmasızdır. Fakat cerhi girişimler küçük izlerde bazen daha büyük  bir ize neden olabilirler. Bu nedenle cerrahi girişimler uygulanmadan  iyi analiz gerektirir.
             Yara izlerinde yeni yaklaşım fraksiyonel lazerlerdir. Bu  lazer sistemi iz bölgesindeki dokuyu her seansta eriterek yandaki yeni  ve sorunsuz dokunun burayı tamir etmesini sağlar. İz her seansta  küçülerek en azından kozmetik olarak rahatlatan bir hale gelir.
             İz tedavilerinde bu lazerler minumum yan etkiyle hızlı  iyileşme periyodu nedeniyle dünyada çok tercih edilen bir sistem  olmuştur.
imza: Oyun - Forum