kred Amelİyat İzlerİ tedavİsİ

Gönderen Konu: Amelİyat İzlerİ tedavİsİ  (Okunma sayısı 3309 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4447
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Amelİyat İzlerİ tedavİsİ
« : Aralık 03, 2014, 10:20:57 ÖS »
AMELİYAT İZLERİ TEDAVİSİ

             Ameliyat izi birçok ameliyat sonrası gözlenebilir. Cildin  yapısı ve ameliyattaki kullanılan materyallere gösterilen reaksiyon iz  oluşumunda önemli etkenlerdendir. Ameliyat izi oluşumunda önemli bir  etkende ameliyat yarasının iltihaplanmasıdır. İltihaplanmış yaralar daha  geç iyileşir ve önemli ölçüde iz bırakabilirler.
             Ameliyat izleri daha çok yüzeyden kabarık dokular  şeklindedir. Bazen sedefimsi gri ve yüzeyden çökme tarzında izlerde  oluşabilir. Tüm bu izlere scar adı verilmektedir. scarlar aşırı  reaksiyonla iyileşmiş yara dokularıdır. Bu dokular oldukça serttir.  Fibröz bağ doku elemanlarından zengin olduklarından tedavileri de zor  olmaktadır.
             Bu izlerin içine ilaçların etki etmesi zordur. Bu nedenle  denenen krem ve jel türü maddelerin başarı oranları düşüktür. Büyük  ameliyat izlerinde cerrahi yöntemler denenmektedir. Bir orana kadar  başarılı olmaktadırlar. Fakat bazen yapılan ikinci cerrahide iz  bırakmaktadır. Cildin yapısı bu anlamda önem kazanır.
             Sezaryen ameliyatları sık yapılan ameliyatlardır. Bu nedenle  kadınlarda en çok sezaryen ameliyatı izine rastlanır. Bir diğer sık  karşılaşılan izde tiroid ameliyatına bağlı boyun izleridir. Bu izlerde  tedavi edilmesi istenen izlerdendir.
             Fraksiyonel lazer tedavileri son yıllarda ameliyat izi  tedavilerinde başarıyla kullanılmaktadır. Ameliyat izlerindeki kötü  iyileşmiş dokuya uygulanır. Ameliyat izinin bir kısmında nekroz yani  erimeye neden olur. Erime sonrası yan tarafta etkilenmemiş normal cilt  dokusu tarafından etkilenen alanın üzeri örtülür. İyileşme süresi  kısadır. Yaklaşık2 hafta sürer. Ayda bir kez lazer seansı uygulanarak  cildin kendini toparlaması beklenir.
             Ameliyat izlerinde lazer tedavileri de 0 başarılı  değildir. Çünkü kişinin cilt yapısı, ameliyat izinin büyüklük ve  genişliği başarı oranını belirler.
             Uygulaması kolay bir yöntemdir. 10 dakika kadar bir sürede  örneğin sezaryen izine e uygulanabilir. Yan etki ihtimali oldukça düşük  olduğundan denemekte yarar olduğunu düşündüğümüz ve tavsiye ettiğimiz  bir yöntemdir.
imza: Oyun - Forum