kred Cİlt genÇleŞtİrme

Gönderen Konu: Cİlt genÇleŞtİrme  (Okunma sayısı 3111 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4447
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Cİlt genÇleŞtİrme
« : Aralık 03, 2014, 10:20:51 ÖS »
CİLT GENÇLEŞTİRME

             Cildimizin gençlik yıllarındaki gibi olmasını hepimiz  isteriz. Cildin bozulmasını ve yıpranmasını ne yaparsak yapalım  önleyemeyiz. Korunma yöntemleri şüphesiz önemli derecede cildimizi genç  tutar.
 Cildimiz neden yaşlanır? Bu temel soruya cevap arayarak konuyu  açalım. Cildimizin yaşlanması dış etkenler nedeniyle olmaktadır. Ciltte  yaşlanma güneş, rüzgâr, ısı, nem, kimyasallar gibi dış etmenler  nedeniyle olmaktadır.  Bu dış etkenlere karşı cilt dokumuz kendini sürekli yenileyerek yanıt  verir.  Fakat yaşlanma ile birlikte cildin onarım mekanizmaları tüm organlarda  olduğu gibi yavaşlar. Bu nedenle yaşlanma ile birlikte başta güneş  lekeleri olmak üzere kırışıklıklar, cilt lekeleri, deride yüzeysel  tabakada incelme gözlenir.  İncelmeye bağlı olarak kılcal damarlar ciltte görünür hale gelir. Tüm bu  tablo oturduğunda ise yaşlı bir cilt görünümü kaçınılmazdır.
 Cildimizi temiz tutmak ve nemlendirmek, güneşten korunmak cilt  yaşlanmasını önemli ölçüde geciktirir.
 Cilt gençleştirme tedavilerinde temel olay cildin onarım ve tamir  mekanizmalarını hareketlendirmektir. Cildi yenilemek ve bu hareketliliği  sağlamak için birçok ilaç, krem, jel, kozmetik ürün üretilmiştir ve  denenmiştir. Bir ölçüde başarı sağlayanlarda vardır.
 Günümüzde ise fraksiyonel lazerler cilt gençleştirme için kullanılan  daha radikal bir çözümdür. Fraksiyonel lazerler uygulanan cilt alanında  küçük milimetrik delikler açarak bu alandaki dokuyu eritir. Nekroze olan  bu cilt alanı milimetrik genişlik ve derinliktedir.
 Etkilenen alanı yan taraftaki sağlam cilt yeni doku oluşturarak  örter. Yeni oluşan doku yeni kollojen ve yeni bağ dokusu elemanları  içerir. Yeni kollojen eski kollojen dokudan daha genç ve daha düzgün  formdadır.  Üstelik sentetik değil vücudun ürettiği doğal kollojendir. Bu nedenle  bir reaksiyona da neden olmaz.
 Yeni oluşan doku elemanları cildi daha genç, daha parlak, daha  pürüzsüz ve daha elastik yapar. Kırışıklıklar azalır. Ciltteki  gözenekler sıkılaşır. Cildin yağ ve nem oranı daha dengeli hale gelir.  Yani özetle cilt yenilenir.
 Fraksiyonel lazerler uygulandıktan sonra cildin pigment dağılımı da  düzelir ve lekeler azalır. Cildin kalınlığı normale döner ve kılcallar  daha az görünür hale gelir.
 Fraksiyonel lazerlerle cilt gençleştirme 6 seans uygulanmaktadır.  Seans aralıkları 1 aydır. Yüz bölgesine uygulama yazın tercih  edilmediğinden kış aylarında bu tedaviyi uygulatınız. Yazın ara verip  kaldığınız yerden devam etmenizin sakıncası yoktur.
imza: Oyun - Forum