kred Liposuction

Gönderen Konu: Liposuction  (Okunma sayısı 3031 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4452
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Liposuction
« : Aralık 03, 2014, 10:19:55 ÖS »
LIPOSUCTION

           Liposuction,   vücutta belli bölgelerde birikim yapan yağların, küçük bir delikten  girebilecek ince bir kanül yardımıyla vakum yapılarak çıkarılması  işlemine denir. Liposuction, suction lipektomi, lipoplasti,  gibi  terimler de aynı anlamda kullanılıyor. Halk arasında yağ alma, yağ  aldırma, yağ  emme gibi terimler de aynı ameliyatı  adlandırmada kullanılıyor. Lipoinjection  ve lipofilling, yağ  hücrelerinin, liposuction yöntemi ile bir yerden alınıp  başka  bir yere injekte edilerek dolgu amacıyla uygulanışı, liposhaping ve   liposculpture terimleri, liposuction ile birlikte yağ  injeksiyonu da yapılarak  vücudun yeniden şekillendirilmesi anlamına  gelir.
           Bölgesel yağ   birikimleri
            Bölgesel  yağ birikimleri  spor yapmaya, ısrarlı diyet programlarına rağmen bir türlü yok   edilemeyen inatçı birikimler olarak karşımıza çıkar. Hani Spor  yapıyorum,  olmuyor. Diyet yapıyorum, olmuyor. Denemediğim bir şey  kalmadı. İstediğim  kiloya ulaştım, yine de bu çıkıntılardan  kurtulamadım. diye yakınanların dert yandığı yağlar bunlardır.  Gerçekten bölgesel yağ fazlalıkları her türlü çabaya karşı inatla yok  olmaz. Bu birikimlerden kurtulmanın tek, kesin ve kalıcı yolu ise liposuction  ameliyatıdır. Kesin ve kalıcıdır, çünkü vücuttaki yağ hücrelerinin  çoğalma özelliği yoktur, bu yüzden yağlar liposuction ile  alındıktan sonra, bu bölgelerde tekrar yağ birikimi olmaz. Kilo  alındığında yağ hücreleri çoğalmaz, sadece hücrelerin içinde  depoladıkları yağ miktarı artar. Bir bölgedeki yağ hücreleri alınıp da  sayıca azaltıldığı zaman kilo alınsa da o bölgede yağ hücrelerinin  sayısı aynı kalır, sadece hücrelerin büyüklükleri artar. Ameliyattan  sonra kilo alımı olursa vücudun genelinde bir yağ birikimi oluyor,  bundan, liposuction yapılan bölgeler de ancak kendi payına  düştüğü kadar etkilenir, yeniden eskisi gibi bir birikim olması mümkün  değildir. Bu nedenle liposuction sonrası alınan sonuçlar son  derece kalıcıdır.
           Liposuction  hangi bölgelere uygulanır?
           Liposuction  fazladan yağ birikimi olan herhangi bir yere uygulanabilir. Çoğu zaman   uygulanan yerler, kadınlarda çene altı, kolların üst kısmı, sırt, bel,  karın, kalça, basen, uyluk ve dizlerin iç yüzü, erkeklerde çene altı,  göğüs, göbek ve bel bölgesidir.
           Ne tip liposuction  teknikleri vardır?
                                                                          Liposuction Bölgeleri                                                                                      İşlemin yapılışı                                   Klasik liposuction  : Liposuction  uygulanacak bölgenin yakınlarından bir  yerde, deri 3-4 mm kesilir. Bu kesinin içinden çapları 2, 3 ya da 4 mm  gibi kalınlıklarda kanül ismini verdiğimiz borular sokulur. Kanülün  dışarıda kalan ucu ise vakum yapan bir aspiratör cihazına bağlıdır. Deri  altına sokulan kanül, ileri geri hareket ettirilerek, ucu ile yağ  dokusunu ince ince parçalar, parçalanan yağlar, kanülün diğer ucunda  bağlı olan aspiratör ile vakum yapılarak emilir.
           Enjektörlü liposuction  : Klasik liposuction yöntemi ile neredeyse aynıdır,  aradaki tek fark, kanüller, aspiratör cihazı yerine büyük bir enjektöre  bağlıdır. Bu  yöntemde içi boş enjektörler ile vakum yapılır. Çıkarılan  yağlar, enjektörün  haznesinde toplandığı için bu yağlar, diğer  bölgelere dolgu yapmak amacı ile de kullanılabilir. Enjektörle liposuction  yapmak, aspiratör cihazıyla yapmaya göre daha zahmetli, daha  uğraştırıcıdır. Bu yüzden, enjektörle yapılan liposuction  genelde, çıkarılan yağlardan dolgu yapılması planlanan hastalarda tercih  edilir.
           Ultrasonik liposuction  : 1990[hstekesme]lı yıllarda bir anda moda olan ultrasonik liposuction,  o yıllarda tüm liposuction adaylarını peşinde sürükledi. Ancak  zamanla, bu yöntemde ultrasonik enerjiden dolayı oluşan cilt  hasarı  olguları görülmeye başlayınca, yavaş yavaş bu yöntem terk edilmeye  başlandı. Elde edilen sonuçlar, klasik liposuction ile elde  edilen sonuçlar ile  aynı olduğu için, klasik liposuction  yöntemine yeniden dönüş oldu, ultrasonik liposuction artık pek  kullanılmıyor.
           Vibro liposuction  : Klasik liposuction yönteminde,  kanülün ileri geri  hareketini cerrahın kol kuvveti sağlıyorken, vibro liposuction  yönteminde, kanülün ileri geri hareketini kanülün sap kısmına   yerleştirilen bir motor sağlıyor.
           Liposuction  için  uygun bir aday mıyım?
            Herşeyden önce, liposuction  ameliyatının zayıflama ve kilo verme yöntemi olmadığını,  vücut  biçimlendirme için uygulandığını unutmayın. Liposuction  uygulaması için  birinci koşul, kişinin genel sağlık durumunun iyi  olmasıdır. Şişman olmayan ama vücutlarında fazlalık yağ birikimi  olanlar, liposuction yaptırmayı düşünüyorlarsa doğru seçimdir. Liposuction  bu tür fazlalıkları almak için ideal bir çözümdür. Ben çok kilo aldım,  biraz zayıflamak istiyorum. diyen bir hasta bu iş için uygun değildir.  Çünkü liposuction şekil vermeye, vücut hatlarını düzeltmeye  yarar. İdeal olarak kilosu normal ya da normalden belki biraz  fazla  olan, ancak vücudun belli bölgelerinde diğer bölgelerden daha fazla yağ   toplanması olan kişiler için uygulanır. Özellikle bayanlarda her türlü  diyete ve spora rağmen bir türlü yok edilemeyen inatçı yağ birikimleri  kalça, basen, uyluk, karın ve bel bölgelerinde ortaya çıkar. Erkeklerde  ise daha çok göbek, bel çevresi ve göğüs bölgesinde görülüyor. Liposuction  ameliyatının amacı, bu bölgeleri incelterek diğer bölgeler ile  daha uyumlu hale getirmektir. Liposuction için uygunluk  kriterlerinden en önemlilerinden biri de derinin özellikleridir. Yaş  ilerledikçe derinin elastikiyeti kaybolur. Derinin altındaki yağlar  alındığında üzerindeki deri doğal olarak gevşeyip daha bol hale gelir.  Normalde derinin esnek yapısı sayesinde ameliyattan sonra kendi  içinde çekerek, büzüşerek gerginleşmesi, toparlanması, yeni duruma uyum  sağlaması gerekir. 45 yaşından sonraki hastalarda uyum sağlama durumu,  deri esnek yapısını, elastikiyetini yitirdiği ya da yitirmeye başladığı  için çok zor olabilir. İyi bir sonuç için derinin diri ve sıkı olması  gerekir. O zaman kendini çok kolay toparlar. Deri gevşemişse  elastikiyeti kaybolmuşsa, problem yaratacak bir deriyse başka yöntemler  uygulamakta yarar vardır. Liposuction, doğru hasta seçilip,  uygun teknik  uygulandığında inanılmaz derecede yüz güldürücü sonuçlar  verir.
           Bir kerede ne kadar  yağ alınır?
            Tıp literatürüne şöyle bir  göz atarsak, benim için inanması zor miktarlar karşımıza çıkıyor. Dünya  üzerinde bir defada 100 kg ve üzeri hastalardan 20 litrenin üzerinde yağ  alan cerrahlar var. Bence bu, hiçbir zaman cesaret edemeyeceğim bir  çılgınlık sayılır. Ama bu cerrahları da takdir etmek gerek. Normal  koşullarda risk oluşturmadan alınan yağ miktarı, bir kerede vücut  ağırlığınızın %5-6[hstekesme]sına kadar  emniyet sınırları dahilinde sayılır. Yani  70 kg ağırlığında olan bir kişide yaklaşık 4 litreye kadar riske  etmeden, güvenle yağ alınabilir. Bu sınır aşılırsa vücudun yağ  metabolizmasında, sıvı elektrolit dengesinde, kan düzeyinde bozulmalara  yol açabilir.
           YAĞ ALDIRMA

                                                                                                                                                                                                                                      Bacak ve basen bölgesi liposuction  ameliyatı animasyon videosu
                                    Kol bölgesi liposuction ameliyatı  animasyon videosu
                                    Karın bölgesi liposuction ameliyatı  animasyon videosu
                                    Boyun ve gıdı bölgesi liposuction  ameliyatı animasyon videosu
                                    Kalça ve popo bölgesi liposuction  ameliyatı animasyon videosu
                                    Liposuction ameliyatı hakkında  bilgilendirme videosu
                                    Liposuction kimler için uygundur
                                    Liposuction sonrası iyileşme dönemi
                                    Liposuction ameliyatının etkisi kalıcı  mıdır
                                   Karın estetiği: Karın germe mi?  Liposuction mı?
                                   Liposuction ameliyatının kalıcı etkisi
                                                                                                                                                                                                                                                   Ameliyat, liposuction  uygulanacak bölgenin genişliğine göre lokal anestezi ya da genel   anestezi altında yapılabilir. Ben 15-20 cm yi geçmeyen dar ve sınırlı  bir bölgelerdeki uygulamalarda lokal anesteziyi, daha geniş bölgeler  için genel anesteziyi tercih ediyorum. Ameliyatın lokal  anestezi altında yapılabilmesinden istifade ederek maliyeti düşürmek  adına muayenehane koşullarında yapılmasını sağlık açısından doğru  bulmuyorum. Bu nedenle liposuction ameliyatı, basite alınmamalı  ve mutlaka uygun donanıma sahip bir hastanede yapılmalıdır. Ben, işleme  başlamadan önce, liposuction uygulanacak bölgelere kanamayı  azaltıcı özel  solüsyonlar injekte ediyorum. Böylece ameliyat  esnasında kan kaybı ya hiç olmaz ya da çok az olur, bu uygulama ayrıca ameliyattan  sonra hissedilen ağrıyı da ciddi anlamda azaltır. Deriden sadece  kanülün girebilmesine yetecek kadar delikler  açıyorum. Bunlar genelde  genellikle 3-5 mm oluyor. Tam eklemler üzerinde derinin kıvrım yerleri  ya da bikini içi gibi dışarıdan görülmeyen yerlerden açıyorum. Ameliyatın  bitiminde minik birkaç dikiş ile kapatıyorum. Delikleri gizli yerlerden  açtığım için, delik izlerinin belirginliği birkaç ay sonra hemen  hemen  görülmeyecek kadar azalıyor.
           Ameliyatın ardından  ilk gün hafif ağrı olabilir, bu normaldir. Hissedeceğiniz ağrı çok   şiddetli olmayıp normal ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kesilir. Ameliyattan   2-3 saat sonra yardım ile yürümeye başlayabilirsiniz. Liposuction  dışında başka bir ameliyat yapılmamışsa ve liposuction  çok geniş bölgelere uygulanmamış ise aynı günün akşamı hastaneden  çıkabilirsiniz. Geniş bir liposuction uygulanmışsa 1 gün  hastanede kalmanız yararlı olur. İstirahat halinde ağrı hissetmezsiniz,  ağrı  sadece liposuction uygulanan yerlere elinizle  bastırdığınızda ya da oturup kalkarken hareket halindeyken olur. O da  sizi rahatsız etmeyecek şiddette hafif bir ağrıdır. Ameliyattan  1 gün sonra artık yardımsız ve desteksiz yürüyebilecek hale gelirsiniz,  birkaç gün içinde kısa mesafeli gezilere çıkabilecek kadar  iyileşirsiniz. Ameliyattan 2-3 gün sonra banyo yapabilirsiniz. Ameliyattan  sonra birkaç gün sonra kendi işinizi kendiniz yapabilecek derecede  iyileşirsiniz. Eğer işiniz ağır ve yorucu değilse çalışma hayatına da  dönebilir, uçak yolculuğu yapabilirsiniz. 5-7 gün sonra ağır, yorucu ve  uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek hale  gelirsiniz. Liposuction ameliyatının yan etkilerini üzerinizde  fazla hissetmemeniz ve en aza indirilmesi için en kısa zamanda normal  hayatınıza dönmenizde yarar vardır. Yoğun ve yorucu işlere başlamanız,  iyileşme süreci gereği 2-3 haftayı bulabilir. Liposuction  deliklerinin iyileşmesi için gereken 15 günün ardından havuza ve denize  de girebilirsiniz.
           Liposuction  ameliyatı sonrası iyileşme dönemi nasıl geçiyor?
           Liposuction ameliyatından  sonra yağ alınan yerlerde şişlik (ödem) ve morarma mutlaka olur.   Kaşıntı, gerginlik ve çekilme hissi çoğu hastamda oluyor, bunlar ameliyatın  doğasında vardır. Liposuction bölgelerine baktığınız zaman  mevcut olan ödem (şişlik) yüzünden hiç yağ alınmamış, hiç incelme  olmamış gibi hissedebilirsiniz, sakın panik yapmayın, bu normaldir.  Şişlikler 15-20 gün içinde azalır ve gerçek vücut hatlarınız yavaş yavaş  belirginleşmeye başlar. Şişlikler azaldıkça yağların alındığı yerlerin  hafifçe daha sert olduğunu fark edeceksiniz. Dokulardaki hafif sertlik  gözle görülmeyen ödem olup yara iyileşmesinin doğal bir sonucu olarak  karşımıza çıkar. Ameliyattan sonra oluşan morlukların geçmesi  yaklaşık 10-15 gün sürer. Bu dönemde ilk 4 hafta korse ya da sıkı çorap  giymeniz, dokuların vücudunuz üzerine oturması ve şekillenmesi açısından  çok önemlidir. Ödemin tamamen geçmesini takiben dokuların yumuşaması,  sertliklerin kaybolarak normal kıvama gelmesi yaklaşık 3 ayı bulur.
           Liposuction  için en uygun zaman nedir?
            Liposuction ameliyatı  yıl içinde her zaman yapılabilir. İdeal zaman, hastanın durumuna ve   beklentilerine göre değişir. Yaza her şeyim düzelmiş olarak girmek  istiyorum diyorsanız, ameliyatın sonbahar ve kış aylarında  yapılması en idealidir. Ancak nisan, mayıs aylarında bile yapılsa yaz  hazırlığı için çok geç kalınmış sayılmaz. Birkaç ayda şekil tam  oturmamış bile olsa şişlikler büyük ölçüde azalmış, morluklar tamamen  kaybolmuş olur. Ameliyat olmak için sadece yazın müsait olan  hastalar, güneşten korunma koşuluyla, yaz sıcağında korse giymeye  katlanmak zorunda kalarak yazın da ameliyat edilebilir.
           Liposuction  fiyatları

           Liposuction fiyatları,  yağların liposuction ile alınacağı bölge ya da bölgelerin  genişliğine, alınacak yağ miktarının çokluğuna göre değişir. Her  hastanenin fiyatlandırması farklı olduğu için hastanede hastaneye göre  de liposuction fiyatları değişmektedir. Ameliyatın genel ya da  lokal aneztezi altında yapılacağı da liposuction fiyatlarını  etkiler. Liposuction fiyatları konusunda fikir sahibi  olabilmeniz için öncelikle nerelerinizden ne kadar yağ alınacağı,  ameliyatınızın hangi hastanede yapılacağının belirlenmesi gerek. Bu da  karşılıklı görüşmeyi gerektirir.
           Liposuction  ameliyatından sonra kilo alırsam ne olacak?
           Hayatınıza  dikkat  etmediğiniz takdirde liposuction sonrası da kilo alırsınız. Ameliyattan  sonra kilo alımı olursa vücudun genelinde bir yağ birikimi olur,  bundan, liposuction yapılan bölgeler de ancak kendi payına  düştüğü kadar etkilenir, yeniden eskisi gibi bir birikim olması mümkün  değildir. Vücuttaki yağ hücreleri 10 yaşına kadar çoğalır, ve o yaştan  sonra çoğalmaları durur, yani yağ hücrelerinin çoğalma özelliği yoktur,  bu yüzden yağlar liposuction ile alındıktan  sonra, bu  bölgelerde tekrar yağ birikimi olmaz. Vücut gelişip büyüdükçe ya da kilo  alındığında yağ hücrelerinin içeriğindeki yağ depoları artıyor. Bir  bölgedeki yağ hücreleri liposuction ile alınıp da sayıca  azaltıldığı zaman kilo alınsa da, alınan kilolar vücudun geneline  dağılır, o bölgede yağ  hücrelerinin sayısı azaltıldığı için o bölgede  yeniden birikim olmaz. Bu nedenle liposuction ameliyatı sonrası  alınan sonuçlar son derece kalıcıdır.
           Liposuction vücut  hatlarınızda kalıcı ve çarpıcı bir düzelme sağlar. Hiçbir zaman   düzelmeyeceğini düşündüğünüz, psikolojik olarak sizi rahatsız eden ve  egzersizlerle düzeltemediğiniz vücudunuz yeni bir form kazanır.
imza: Oyun - Forum