kred Gözdeki morluklara veda edin

Gönderen Konu: Gözdeki morluklara veda edin  (Okunma sayısı 2927 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4432
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Gözdeki morluklara veda edin
« : Aralık 03, 2014, 10:18:58 ÖS »
Gözaltınızın şişmesinden ve göz altınızdaki morluklardan   şikayetçiyseniz, bu yazı tam size göre!

      Göz altı şişlikleri ve mor  halkalar nasıl giderilir, Dr. Melisa  Eczacıbaşı açıklıyor.
 Gözlerin baş düşmanları arasında güneş ışınları, solaryum,  uykusuzluk,  fazla miktarda ışığa maruz kalmak, beyinsel ve fiziksel  yorgunluklar  gelir. Göz çevresinin başlıca düşmanları ise, güneş  ışınları ve spot  gibi kuvvetli ışıklardır. Göz çevresinin derisi bunlar  sayesinde kurur  ve yapısı incelir. Böylece çeşitli sorunlar ortaya  çıkar.

Doğal eczaneden faydalanın
 Göz çevresindeki şişlikler ve morluklar için evde var olan  malzemeleri  kullanabilirsiniz. Örneğin yeşil çay içildiğinde ya de  kompres  yapıldığında, o bölgedeki ödemi çözer ve şişlikleri azaltır.  Maydanoz  suyu veya siyah çayla yapılan kompresler de aynı şekilde  faydalıdır.
 Dr. Melisa Eczacıbaşı, yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı gelişen   şişkinlikleri gidermenin en pratik yolunun, göz altı kompresleri ve   maskeler olduğunu vurguluyor. Özellikle diüretik etkisi olan ve vücuttan   su atabilen karışımları içmek, göz çevresi sorunlarınızı çözmenize   yardımcıdır.

Gözaltı şişlikleri için
 - Yeşil çay, hem içilebilir hem de göz altı kompresi olarak   uygulanabilir.
 - Haşlanmış patatesleri soğuttuktan sonra direkt veya ince bir beze   sararak kompres yapabilirsiniz.
 - Doğal çay yapraklarını demleyip soğuttuktan sonra gazlı beze sarıp o   bölgelerde bekletin.
 - Evde buzdolabında tutacağınız küp şeklinde buz parçalarını  sabahları  göz altınızda gezdirin. Soğutulmuş bir kaşığın tersi de bu  görevi  görür.

Gözaltı morluklar için öneriler
 - Uykunuzun niceliği ve niteliğine dikkat edin
 - Yüzünüzde sıcak su yerine soğuk su kullanın.
 - Uzun süre bilgisayar başında oturmak, tek noktaya konsantre olmak   gözlerinize yorup göz altlarınıza zarar verir. Arada bilgisayar başından   kalkıp, gözlerinizi dinlendirin.
 - Tuz tüketimini azaltın.
 - K vitamini içeren kremler kullanın.
 - Aşırı güneş, solaryum, yapay ışıklar gözaltı bağ dokusunu   zayıflatarak gözlerinize zarar verir. UV filtreli güneş gözlüğü   kullanmaya dikkat edin.
 - Yeşil çay, siyah çay diüretik etkileri ile ödemleri azaltacaklar.   Bol bol bitki çayı için.
 *C vitamin içeren ürünler hem antioksidan etkileri hem da damar   çeperine güçlendirdikleri için göz altı dokularını da destekleyecekler.
 *Yaban mersini,kuş burnu,çilek,turunçgiller,soğan,üzüm extreleri hem   güçlü birer antioksidan hem de kollojen elastin sentezini artırarak göz   altı dokuyu desteklerler.
imza: Oyun - Forum