kred Selülitle baş etme yolları

Gönderen Konu: Selülitle baş etme yolları  (Okunma sayısı 2763 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4447
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Selülitle baş etme yolları
« : Aralık 03, 2014, 10:18:40 ÖS »
Selülitle baş etme yolları

Selülit azaltılabilir ve kontrol altına  alınabilir ama  tamamen yok edilemez maalesef  Selülitle mücadeleye  devam!

                  Doğanın kadınlara verdiği bir çok  ayrıcalığın  bedellerinden biri de maalesef selülit. Bu sorun tümüyle  dişi hormon  yapısının bir sonucu. Zaten selüliti olmayan kadın o kadar  az ki, on  kişiden sekizinde görebilirsiniz  Üstelik incecik vücutlar  bile  selülitten nasibini alıyorlar. Bu kabus, portakal kabuğu gibi  çukurlu  bir görünümde, özellikle kalça ve bacaklarda göze çarpar. Ayrıca  karın  bölgesi, kolların iç ve dış kısımlarımda da görülür.       

Selülitin  yapısal nedenleri 
Selülitin hormonal yapıdan kaynaklanan 2  temel nedeni bulunur: Kadın  vücudunun doğal yağ dokusu ve su toplama  özelliği.

Selülit tipleri 
Kompakt form:  Genç kızlarda görülür. Dışardan hemen farkedilmez  ama kalça ve baldırlar  genişlemiş gibi görünür. Ödemli form:  Orta yaş kadınlarda  görülür. Kalçalardan dizlere doğru indikçe artar.  Bacaklar şeklini  kaybeder, dizler kalınlaşır. Bacak ağrıları olabilir. Karışık  form:  Hem ödemli hem kompakt formun birlikte görülmesi

Doğal  olsa da, selülite teslim olmak gerekmez!
Çeşitli kremler,  cihazlar, selülit masajları, diyet önerileri selülitle  mücadelenin  silahlarıdır.

Selülit ve diyet     
Selülit diyeti ile  zayıflama diyeti ayrı şeylerdir. Zayıflamak amacıyla  düşük kalorili bir  diyet yapıldığı zaman, önce aktif yağ dokuları  erir. Örneğin karındaki  ve omuzlardaki yağlar gibi. Selülit temelde bir  yağ hücresi olsa da  yapısı bozulduğu için erimesi kolay değildir.  Zayıflama rejimleriyle  aktif yağ dokuları erirken selülitler yerli  yerinde kalır. Bu yüzden,  başlıca sorunu selülit olan kadınlara,  selülit için özel bir diyet  önerilir.

Spor 
Özellikle tempolu yürüyüş, merdiven  çıkmak, yüzmek ve bisiklete binmek  çok faydalıdır. Bütün sporlar kan ve  lenf dolaşımını hızlandırır. Aynı  zamanda vücuttaki yağ depolarını  enerjiye dönüştürerek erimelerine  katkıda bulunurlar.

Selülit  ve aletli tedaviler 
Bu sistemlerin hareket noktası, dolaşımı  hızlandırmak ve bölgesel yağ  hücrelerini, yağ asitlerini parçalayıp  idrarla dışarı atılmasını  sağlamaktır. Başlıcaları; vakumlu sistem,  ultrason, elektrik akımıyla  çalışan cihazlar ve lenf drenaj  cihazlarıdır. Bunlar selülit  tedavisinde gerçekten yararlı aletlerdir.  Özellikle ses dalgalarıyla  çalışan ultrason cihazları çok etkilidir.

Selülit  ve masaj 
Masaj doğru yapılırsa kan dolaşımını düzeltir ve ödemin  çözülmesine  yardımcı olur. Ayrıca yağ dokusunda hapsolmuş sıvıyı  hareketlendirir ve  lenf dolaşımını düzenler. Düzenli masajla vücut  dokusu sıkılaşıp  toplanır ve dolaşım sistemi düzene girer. Dolaşımın  düzene girmesi  selülit oluşumunu engeller.

Selülit kremleri 
Anti-selülit  kremleri bir süre için pürüzsüz ve düzgün bir cilt sağlar.  Ancak uzun  süreli etkileri henüz kesinlik kazanmamıştır. Ama denemenin  bir zararı  yoktur. Ancak bu kremleri kullanırken spor, diyet ve diğer  aktiviteleri  yapmanız, kremlerin etkisini arttırır.

Mezoterapi 
Mezoterapi  4 mm[hstekesme]lik özel iğneler ve bir enjektör yardımıyla, cildin  mezoderm  tabakasına yağ eriten ve dolaşımı düzenleyen karışımların  enjekte  edilmesidir. Bu maddeler, selüliti oluşturan bozulmuş yağ  hücrelerini  parçalarlar veya rahatlatırlar. Böylece yağ hücreleri  sıkıştıkları  yerden kurtulurlar. Bu arada diyet desteğiyle de yağlar  enerjiye  dönüştürülüp tüketilir. Mezoterapi seansları ilerledikçe,  selülitli  bölgeler incelir ve düzelir.

Karboksi Terapi 
Karboksiterapi,  deri içi ve deri altına özel bir cihazla doğrudan saf  karbondioksit  gazı verilmesi yöntemidir. Karbondioksit oksijene göre 20  kat daha hızlı  dağılan bir gazdır. Uygulama sonrası bölgeye çevre  dokulardan daha  fazla oksijen gelir ve dolaşım hızlanır. Karbondioksit  hızla  uzaklaştırılır. Yağ yakımı artar. Belli sayıda seanstan sonra  selülitler  yok olur. Ama bu etkinin korunması kişiye bağlıdır. Düzenli  egzersiz ve  diyetle karboksinin etkisi yıllarca sürebilir. Yoksa kısa  sürede eski  halinize dönmeniz çok kolaydır.
imza: Oyun - Forum