kred 14 Mit 14 Gerçek

Gönderen Konu: 14 Mit 14 Gerçek  (Okunma sayısı 2753 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4447
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
14 Mit 14 Gerçek
« : Aralık 03, 2014, 10:17:04 ÖS »
14 mit 14 gerçek

Selülit bir kilo problemi midir? Güneş sivilceleri geçirir mi? Bilgilerini gözden geçirmeye güzellik mitlerini gerçeklerle yüzleştirmeye ne dersin?



Güzellik konusunda herkesin söyleyecek sözleri kendince formülleri var. Ama bazen kulaktan dolma bilgilerle güzelleşeceğim diye hatalar yapıyor farkında olmadan saçlarımıza cildimize zarar veriyoruz. İşte doğru bilinen yanlışlar…


1

[hsciftkesme]Kükürtlü sabun sivilcelere iyi gelir.”

DOĞRU


Bu sabunlar düzenli kullanıldığında bazik etkisi ile sivilce iltihaplarını kurutabiliyor fakat sonrasında uygun bir nemlendirici kullanmak şart! Ayrıca bir kez kullanmak veya ara ara kullanmak da sonuç vermiyor.

 

2-

[hsciftkesme]Portakal kabuğu görünümdeki selülitler sadece fazla kilosu olanların sorunudur.”

YANLIŞ


Selülit bir dolaşım problemi  Bu yüzden zayıf-şişman herkesin karşılaşılabileceği bir sorun. Kilolu insanların selülitle daha sık karşılaşmalarının sebebi ise fazla kilolarından dolayı yaşadıkları dolaşım sorunu  Tabii bunun yanında genetik nedenler kahve kola tüketimi doğum kontrol hapları hareketsizlik de bu sorunu tetikliyor.

 

3

[hsciftkesme]Kola ve kahve içmek selülitleri çoğaltır.”

DOĞRU


Kola ve kahve gibi kafein oranı yüksek gıdalar selülit oluşumunu tetikliyor!

 

4-

[hsciftkesme]Hızlı kilo alıp vermek vücutta çatlakların oluşmasına neden olur.”

DOĞRU


Bir zayıflayıp bir şişmanladığımızda vücut dengemiz hızlı bir şekilde bozuluyor. Cildimiz yeterince elastik davranış gösteremediğinde de çatlaklar oluşuyor.

 

5-

[hsciftkesme]Sabun kullanmak cildi kurutur.”

DOĞRU


Sabun içeriği itibariyle bazik bir ürün. Bu yüzden de ciltte kurumalara ve gerilmelere sebep olabiliyor.

 

6-

[hsciftkesme]Fondöten sürmek sivilcelerin artmasına sebep olabilir.”

DOĞRU


Sivilcelerin iyileşebilmesi için hava ile temas etmesi gerekiyor. Fondöten içeriği yönüyle yağ bazlı bir kozmetik ve cildin hava ile temasını önlüyor. Ayrıca sürme anında sivilce iltihabının dağılmasına da sebep olabiliyor. Bu yüzden fondöten kullanıldığında sivilcelerin artması mümkün.

 

7-

[hsciftkesme]Sık sık banyo yapmak cildin kurumasına neden olur.”

DOĞRU


Cildimiz asidik bir yapıya sahip. Sabun ve duş jeli gibi ürünler cildimizi bazik seviyeye getiriyor ve bu da kurumalara sebep olabiliyor. Dolayısıyla duştan sonra mutlaka vücudu kremlerle nemlendirmek gerekiyor.

 

8-

[hsciftkesme]Yüzüstü yatmak cildin daha erken kırışmasına sebep olur.”

DOĞRU


Nasıl ki aynı hareketi ve mimiği sürekli tekrarlamak o bölgenin daha hızlı kırışmasına sebep oluyorsa sürekli yüzüstü yatmak da belirli bölgelerin daha hızlı kırışmasına sebep olabiliyor.

 

9-

[hsciftkesme]Yağlı ciltlerin nemlendirilmeye ihtiyacı yoktur.”

YANLIŞ


Nemsiz kuruluk ve yağsız kuruluk durumları ayrı kavramlar. Yağlı cilde sahip kişilerin de ciltlerini nemlendirmeleri ancak su bazlı nemlendiricileri tercih etmeleri gerekiyor.

 

10-

[hsciftkesme]Ağda yaptıktan sonra güneşe çıkmamak gerekir.”

DOĞRU


Ağda uygulaması özellikle yüz bölgesinde hassasiyet yaratıyor ve bu durum bazen lekelenmelere ve alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Bu yüzden ağda sonrası güneşe çıkmamak çıkılacaksa da mutlaka koruyucu ürün uygulamak gerekiyor.

 

11-

[hsciftkesme]Tüyleri jilet ile almak daha sık ve kalın çıkmalarına sebep olur.”

YANLIŞ


Tüyleri jiletle almak kalınlaşmaya neden olmuyor. Sadece tıraş edilmiş kılın çıkarken ucu daha keskin olduğundan kalınmış imajı veriyor.

 

12-

[hsciftkesme]Pudra sürmek sivilceleri kurutur.”

YANLIŞ


Pudranın sivilceyi kuruttuğu gözlense de cildin hava almasını engellediği ve uzun vadede daha fazla sivilce oluşumuna sebep olduğu da bir gerçek.

 

13-

[hsciftkesme]Bacak bacak üstüne atarak oturmak çatlakların oluşmasına neden olur.”

YANLIŞ


Vücuttaki çatlaklar ani kilo alıp vermekten kaynaklanıyor. Bacak bacak üzerine atarak oturmak çatlak problemine sebep olmuyor ancak dolaşım engellendiğinden bacaklarda dolaşım sorunu yaratabiliyor.

 

14-

[hsciftkesme]UV korumaları içeren makyaj ürünleri kullanırken ayrıca güneş kremi kullanmak gerekmez.”

DOĞRU


Eğer ürünün içindeki [hsciftkesme]titanyum di oksit” oranı yeterli ölçüdeyse ekstra güneş korumasına gerek yok. Ama normal ürünlerde olduğu gibi tekrarı mutlaka gerekli.
imza: Oyun - Forum