kred Güneş Lekesi Tedavisi

Gönderen Konu: Güneş Lekesi Tedavisi  (Okunma sayısı 2304 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4448
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Güneş Lekesi Tedavisi
« : Aralık 03, 2014, 03:22:15 ÖS »
LAZER LEKE TEDAVİLERİ

             Cilt lekeleri genelde güneş nedeniyle oluşmaktadır. Güneş   lekeleri özellikle güneşe aşırı maruz kalanlarda bazen de güneş  hassasiyeti  olan ciltlerde gözlenir. Cilt lekeleri yanlış kozmetik  kullanımı, bazı  kimyasallar bazen de cilde uygulanan tıbbi girişimler  sonrası gözlenmektedir.
             Cilt lekeleri ne kadar derin ise tedavileri de o oranda zor   olmaktadır. Güneş lekeleri genelde yüzeysel lekelerdir. Yüzeysel  lekelerde  birçok tedavi denenmiştir. Önemli ölçüde başarılı sonuçlar  elde edilmektedir.
               Cilt lekeleri için ilaçlar, kremler, jeller, kimyasal   peeling ve lazerler kullanılmaktadır.
              Cilt lekesi aslında cildin hasarlaşıcı etkene verdiği  yanıt  nedeniyle oluşur. Cilt bu etkenden kendini korumak için pigment  miktarını  arttırır. Artan pigment dengeli dağılmaz ve leke olarak  gözlenir.
               Cilt lekesi tedavisinde lazerler yeni ve etkili bir   alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Lazerler lekeli doku üzerine  uygulandığında  dokudaki pigmetnt hücrelerini parçalar. Parçalanan bu  pigmentler yavaş yavaş  cildin savunma hücrelerince uzaklaştırılır. Ve  leke azalır ya da kaybolur.
               Cilt lekelerinde kullanılan lazerler q swich nd yag   lazerler, erbium lazerlerdir. Bu lazer sistemleri leke üzerine arışlar   yapılarak uygulanır. Erbium glass lazerlerin fraksiyonel tipleri de  lazer leke  tedavilerinde kullanılan sistemlerdir.
               Fraksiyonel lazerler cildin diğer dokularının da   gençleşmesini tetiklediğinden extra kazanç sağlar.
               Özellikle yüzeysel leke tedavilerinde fraksiyonel  lazerler  etkili tedavi sağlamaktadır.
imza: Oyun - Forum