kred Burun estetİĞİ

Gönderen Konu: Burun estetİĞİ  (Okunma sayısı 2400 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4446
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Burun estetİĞİ
« : Aralık 03, 2014, 03:22:03 ÖS »
BURUN ESTETİĞİ

           Yüzün tam  merkezinde olan burun, yüz güzelliğini en çok etkileyen  yapıların başında gelir. Yüz yüze yapılan görüşmelerede bakışların  odaklandığı noktada yer alır. Burun güzelliği yüz güzelliğine  fazladan bir değer katarken, burundaki şekil bozuklukları da  bir o kadar rahatsızlık verir. Bu yüzden estetiğin ön plana  çıktığı günümüzde burun estetiği ameliyatlarının da önemi her  geçen gün artıyor.
           Burun estetiği  nedir?
           Burnu şekillendirmeye  yönelik yapılan estetik burun ameliyatına rinoplasti  denir. Estetik burun operasyonu ile burun ucu yeniden  şekillendirilebilir, burun büyüklüğü arttırılıp, azaltılabilir,  burun delikleri küçültülebilir, burnun dudakla ve alınla  oluşturduğu açılar üzerinde oynama yapılabilir. Burun estetiği,  burundan nefes alma problemleri olduğu durumlarda, mutlaka  septoplasti, konka rezeksiyonu gibi nefes alma problemlerini çözmeye  yönelik girişimler ile birlikte yapılmalıdır. Estetik burun  ameliyatlarında burun estetiği kadar, fonksiyonel önemi de  göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Bu yüzden başarılı bir burun  estetiği ameliyatı sonucu, burun yüz ile uyumlu olmalı, burun  yapısındaki değişiklikler aşırıya kaçmamalı, doğal  bir burun  görüntüsü sağlamalı ve aynı zamanda nefes almayı da rahatlatmalıdır.
           Burun estetiği  operasyonlarının başarısı, kişinin burnu ile ilgili şikayetlerini  ve  beklentilerini doktoruna doğru bir şekilde ifade etmesine bağlıdır.  Bu yüzden burun estetiği operasyonu ile ilgili beklentilerinizi  ve burnunuza ait sorunları karşılıklı konuşun, sizin tarifiniz ve  beklentiniz, yapılacak burun ameliyatının planlanması konusunda  yolu çizecektir. Gerçek ötesi ya da mükemmeliyeti hedef alan  beklentilerin, kişide hayal kırıklığı oluşturması muhtemeldir. Bu  nedenle burun estetiği ameliyatından sonra mükemmel bir görünüm  değil de, daha iyi ve uyumlu bir görünüm beklentisi içinde olan kişiler  yapılan ameliyattan memnun kalırlar.
           Estetik burun  ameliyatı için uygun bir aday mıyım?
                                                                                                                          Açık rinoplasti ameliyatı animasyon  videosu
                          Kapalı rinoplasti ameliyatı animasyon  videosu
                        Burun estetiği ile doğal görünüm
                        Burun estetiği sonrası burun düşer mi
                       Burun estetiği ameliyatları hakkında Hülya Avşar ile  sohbet
                                                                                                                                     Ben, mükemmeli yakalama  beklentisi içinde olup, mevcut durumlarından daha iyiyi, daha güzeli  kabullenecek bilince sahip olmayan kişileri burun estetiği için  uygun aday olarak görmüyorum. İyi bir burun estetiği adayı,  mükemmel arayışında olmayıp, mevcut burnundan daha iyi olanını  kabullenebilmelidir. Biz estetik cerrahların belirlemiş olduğu SIMON tipi  hasta grubu yani, S=Single (Bekar),I=Immature (Olgunluğunu kazanmamış),  M=Male (Erkek), O=Overexpectant (Gerçek ötesi beklentileri olan),  N=Narcissistic (Narsistik kişilik yapısı) rinoplasti için uygun  sayılmazlar. Bedensel sağlığı yerinde, kişilik gelişimini tamamlamış,  uygun yaşa gelmiş, psikolojik durumu normal olup gerçek ötesi  beklentileri olmayan  kişilerde, burun, yüz ile uyumlu durmuyorsa ve ilk  bakışta dikkati çekecek şekilsel bozukluğu ya da fonksiyonlarıyla  ilgili sorunlar varsa rinoplasti için uygun olduğunu  söyleyebilirim.
            Genellikle estetik  cerrahlar ergenlik çağındaki gençlerin gelişmeleri sürecinde burun   estetiği ameliyatlarını erteleme taraftarıdır. Hem kemik gelişimi,  hem kişilik  gelişimi dikkate alındığında gençlerde rinoplasti  yaşının alt sınırı 17-18 olarak kabul edilir. Burun estetiği  yaşının ise üst sınırı yoktur.
           Burun  ile ilgili  olarak;
                       
Burnunuz yüzünüze göre normalden daha  büyük görünüyorsa,Yandan bakıldığında burun  kemiğiniz kambur görünümlü ve dışa doğru çıkıntılıysa,Önden bakıldığında burnunuz normalden  daha genişse,Burun sağa ya da sola doğru  eğri ve çarpık duruyorsaBurun delikleri genişse ya da  asimetrikse,Burun ucu aşağıya sarkıyorsa,  çok kalın ya da genişse,Burnunuzda şekil bozukluğuyla birlikte  nefes almakta zorlanıyorsanız
             ameliyat için uygun sayılırsınız.
imza: Oyun - Forum