kred Karin germe estetİĞİ

Gönderen Konu: Karin germe estetİĞİ  (Okunma sayısı 4170 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4448
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Karin germe estetİĞİ
« : Aralık 03, 2014, 03:21:44 ÖS »
KARIN GERME ESTETİĞİ

           Karın,   insanın dış görünümüne doğrudan yansıyan, estetik önemi olan  bir vücut  bölgesidir. Karın bölgesinde doğumdan sonra meydana  gelen cilt çatlakları,  karın duvarını oluşturan kasların  gevşemesi sonucu karında sarkma, gevşeme, yağ birikimi ve şişkinlik gibi  deformasyonlar sık olarak görülüyor.  Abdominoplasti, yani karın  germe estetiği, orta ve alt karın bölgesindeki fazla deri  ve yağ dokusunun alınarak, karın duvarı kaslarının eski  gerginliğini ve sıkılığını sağlayan estetik bir ameliyattır. Estetik karın germe  ameliyatı ile,  göbek deliğinin aşağısında kalan karın  cildindeki çatlama, gevşeme, sarkma,  buruşma gibi deformasyonlar, göbek  deliğinin üzerinde kalan karın cildindeki  gevşeklik ve  fazlalıklar, özellikle alt karın bölgesinde birikmiş yağ  fazlalıkları ve karın kaslarının gevşekliğinden kaynaklanan karın  şişkinliği düzeltilir. İsteğe ve ihtiyaca bağlı olarak estetik  karın germe ameliyatı ile  birlikte estetik bel  inceltme ya da liposuction ameliyatı da aynı anda   uygulanabiliyor.
           Karın germe  estetiği için  uygun bir aday mısınız?
           Karın germe operasyonu  için en uygun adayları, genel sağlık durumu normal, diyete ve egzersize  rağmen eritilemeyen, karın bölgesinde yağ fazlalılığı, deri  gevşekliği ve buruşukluk gibi şikayetleri olan kadın ve erkekler  oluşturuyor. Karın  germe ameliyatı için bana başvuran adayların büyük bir kısmı  doğum yapmış kadınlardır. Doğum yapmamış olduğu halde aşırı kilo alıp  vermeye bağlı karın sarkması olan bayanlar ve yine aşırı kilo  verme sonucu göbeği sarkan erkekler için de karın germe ameliyatı  uygundur. Birden fazla gebeliğin ardından karın derisi  gevşemiş ve çatlamış, kasları normale dönemeyecek kadar esnemiş  kadınlar, karın germe ameliyatından çok yarar görür. Cilt  elastikiyetinin azalması ile birlikte bir miktar yağlanma şikayeti olan  daha yaşlı hastalarda da karın germe estetiği ameliyatı oldukça iyi  sonuç verir. Bazı kadınlar sadece karın derisinde oluşan  çatlaklardan yakınıyor, ameliyat olmadan bu çatlaklardan   kurtulmanın arayışı içindeler. Ancak derideki çatlakları yok edici  herhangi bir yöntem mevcut değildir. Estetik karın germe operasyonunda  ise göbek deliğinin birkaç cm üzeri ile kasıklar arasındaki deri  çıkarılıp atılır. Böylece çıkarılıp atılan deri içinde kalan çatlaklar  da deriyle birlikte çöpe gitmiş olur. Obez hastalarda ise karın germe  ameliyatı akla gelen ilk çözüm olmamalı, çözümü  öncelikli  olarak obezite tedavisinde aramak daha doğru. Eğer şişmanlık yani  obesite problemi olup da zayıflamayı planlıyorsanız, estetik  karın germe ameliyatını, hedeflediğiniz kiloya ulaşıncaya dek  erteleyin. Karın germe ameliyatı, obesite problemini çözmek  için uygulanan bir ameliyat değildir. Kilo verdikten sonra karın  bölgesinde sarkmalar olacağı için, ameliyat, kilo verdikten  sonra  yapılırsa daha iyi sonuç verir. Diğer taraftan ameliyat  da daha risksiz hale gelmiş olur.
                                                    
                  Karın germe ( Abdominoplasti ) ameliyat  kesisi                   
                  Karın derisinin çıkarılışı                   
                  Ayrık duran karın kasları                   
                  Sıkılaştırılmış karın kasları                   
                    Karın germe ( Abdominoplasti ) ameliyatı  izinin şematik çizimi                                   Karın germe  estetiği için ideal  adaylar:
           
               Genel sağlık durumu iyi olan kişiler               Şişman olmayıp kilo fazlalığı olmayan  kişiler               En küçük çocuğu en az bir yaşında  olan ya da gelecekte hamileliği düşünmeyen kadınlar               Sigara kullanmayanlar               Karın bölgesinden daha önce  ameliyat geçirmeyenler               Ameliyat izlerini  kabullenerek, beklentileri gerçeğe uyumlu kişiler
           Ne tip bir ameliyat   yapılacak?                     Estetik  karın germe  ameliyatlarında uygulanan iki teknik mevcut: Tam karın germe  (  total abdominoplasti ) ve mini karın germe ( mini  abdominoplasti ). Bu iki  teknikten hangisinin sizin için iyi sonuç  vereceğini belirlerken karın  bölgesindeki problemin ne kadar geniş bir  alanda yer aldığına bakıyorum. Göbek  deliğinin altındaki seviyede hafif  yağlanma ve sarkma, bu bölgede dar bir  alanda çatlaklar varsa, karın  kaslarında herhangi bir gevşeme ve ayrılma  saptanmamışsa, göbek  deliğinin üst seviyesinde gevşeme, bollaşma gibi  problemler yoksa ve bu  bölge estetik olarak güzel görünüyorsa; kısaca mevcut olan problemler  hafif derecede ve sadece göbek deliğinin alt kısmını ilgilendiriyorsa mini karın germe  ameliyatı ( mini abdominoplasti ) yeterli olur. Benzer problemler  göbek deliğinin üst seviyesine de taşıyorsa tam karın germe  ameliyatı (  total abdominoplasti ) yöntemini tercih ediyorum. Bu  kriterleri bir kenara  bırakın: Bir elinizi göbek deliğinin 1 cm  üzerine, diğer elinizi aşağıda karın  bölgesinin bitip de kasık  bölgesinin başladığı sınıra ( sezaryen geçirmişseniz  sezaryen izinin  olduğu yere ) koyduğunuzda; üstteki elinizle karın derisini aşağıya  doğru gerdirerek altta kalan elinizin hizasına kadar yaklaştırarak  ellerinizi birleştirebiliyorsanız, tam karın germe ameliyatına  ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Bu basit test ile karın estetiği  bozulmuş kişilerin  neredeyse tamamına yakın bir kısmında tam karın  germe estetiği gerekliliği tespit edilir. Tam karın germe  ameliyatı ihtiyacı olan bir hastaya mini karın germe ameliyatı  uygulanırsa, etkisinin oldukça yetersiz olacağından dolayı, elde  edilecek  kazanç hemen hemen sıfıra yakındır.
           Tam karın germe  estetiği nasıl  yapılıyor?
            Tam karın germe  ameliyatında, göbek deliğinin birkaç cm üst  seviyesi ile kasık  bölgesinin başladığı seviye arasında kalan fazlalık olan deri  ve  yağların tamamını çıkarıyorum. Bu bölgedeki yağları ellerinizin arasına   aldığınızda fazlalıklar yanlarda nereye kadar uzanıyorsa, bu uzantının  en uç  noktaları da çıkarılacak derinin yan sınırları oluşturuyor.  Kilolu hastalarda,  yan kenarlar belin arkasına kadar uzanabiliyor. Bu  durumda, karındaki fazlalıklara bel bölgesini de dahil etmek  gerekir. Göbek deliğinin iç kenarını keserek,  göbek deliğini,  çıkarılacak olan deri ve yağ dokusundan ayırıyorum, göbek deliğini  yerinde bırakılarak fazlalık olan deri ve yağ dokularını alıyorum. Üstte  kalan karın derisi ile birlikte yağ dokusunu, kaburga  kemiklerinin alt sınırına kadar zemindeki kas tabakasından ayırıyorum.  Böylece karın ön duvarını oluşturan kaslar tüm çıplaklığıyla  ortaya çıkıyor. Bu kasları, birbirine tekrar  yaklaştırılarak, gençlik  yıllarında olduğu pozisyona getirilerek birbirine dikiyorum. Böylece  karnın şişkin ve dışa doğru bombeleşmiş görünümü, çarpıcı bir şekilde   düzeliyor. Bu manevra, aynı zamanda belin de hafifçe incelmesini  sağlıyor. Bu esnada belin daha da incelmesi isteniyorsa ayrıca bel  inceltme işlemi de uyguluyorum.  Karın kaslarının yeniden  şekillendirdikten sonra, karnın üst kısmında kalan  deriyi, aşağıya  doğru gerdirerek, kesilen yerin alt kenarına doğru yaklaştırarak  dikiyorum. Bu arada bu deri üzerinden, yerinde bırakmış olduğum göbek  deliği hizasında yeni bir delik açıyorum ve göbeği, bu delik içine  yerleştirerek dikiyorum. Deri altında toplanabilecek kan ve fazla sıvıyı  boşaltmak için yara bölgesine dren adını verdiğimiz geçici ince bir tüp  yerleştiriyorum. Üstteki karın derisini aşağıya doğru  gerdirerek diktiğim için ameliyatın oluşturduğu iz bikini  bölgesinin içinde saklı olarak kalıyor.
           Mini karın germe  estetiği nasıl yapılıyor?
            Mini karın germe  ameliyatında çıkarılacak olan fazlalık deri ve yağların tamamı  göbek  seviyesinin altında kalıyor. Fazlalık deri ve yağları keserek  çıkarıyorum. Karın kaslarının alt kısmında gevşeme ve ayrılma  varsa kaslar birbirine  yaklaştırarak dikiyorum. Bu işlemin ardından  yukarıdaki deri kenarını aşağıya doğru çekerek alt kenara dikiyorum. Bu ameliyatta  göbek deliğine hiç dokunmuyorum. Ameliyat sınırlı bir bölgede  yapıldığı için etkisini karın bölgesinin tamamında   göstermiyor. Etki alanı sadece göbek deliğinin altında kalıyor.
           KARIN GERME  AMELİYATI

                                                                                                                                                                                                                                      Karın germe ameliyatı animasyon videosu
                                      Mini karın germe ameliyatı animasyon  videosu
                                      Karın germe ameliyatları bilgilendirme  videosu
                                     Karın germe estetiği sonrası iyileşme  videosu
                                     Karın estetiği: Karın germe mi?  Liposuction mı?
                                                                                                                                                                                                                                                    Tam karın germe  ameliyatı, yani total abdominoplasti, uygun donanıma sahip bir  hastane ortamında yapılması gerekir. Ameliyatta genel anestezi  uygulanır ve yaklaşık 3-3,5, karnın büyüklüğüne göre bazen 4 saat sürer.  Durumunuza göre genelde 1-2 gün hastane bakımı yeterli olur. Ameliyattan  3-4 saat sonra bir kişinin yardımıyla ayağa kalkıp yürümeye  başlarsınız, 1 gün sonra tamamen yardımsız, ancak ağır hareketler ile  yürüyebilecek düzeye gelirsiniz. Ameliyattan kaynaklanan bir  ağrı olur, bu ağrı sizi korkutmasın, hiçbir zaman rahatsız edecek ölçüde  olmaz. Vereceğim ağrı kesici ilaçlar da sizi büyük ölçüde  rahatlatacaktır. Ameliyattan 2-3 gün sonra banyo  yapabilirsiniz. Ameliyattan sonra birkaç gün içinde kendi  işinizi kendiniz yapabilecek derecede iyileşirsiniz. İlk hafta içinde  ıkınma, öksürme, ağır kaldırma gibi karın bölgenize yük binecek  hareketlerden uzak kalmanızda yarar vardır. 4-5 gün sonra uçak  yolculuğu yapabilecek düzeye gelirsiniz. Kendinizi iyi hissetmeniz  halinde, 7-10 günlük istirahatın ardından ağır işlerde çalışmamak  şartıyla iş hayatına dönebilirsiniz. 3-4 hafta sonra yavaş yavaş spor ve  egzersizlere başlayabilirsiniz. Mini karın germe estetiği, tam  karın germe estetiği kadar  geniş bir bölgeyi kapsamadığı için ameliyat süresi de daha  kısadır. Genelde 1-1,5 saat sürer. İyileşme süresi de doğal olarak daha  hafif ve daha kısadır. Mini karın germe ameliyatından 3-4 gün  sonra rahatlıkla ofis ortamında çalışmaya başlayabilirsiniz. Yaraların  iyileşmesi için gereken 15 günün ardından havuza ve denize de  girebilirsiniz.
           Karnınızın yeni hali
                    Tam  karın germe  ameliyatında kendi uyguladığım özel dikiş teknikleri ile karındaki   fazlalık dokuların çıkarmanın yanı sıra göbek bölgesinin doğal  kıvrımlarını da  orijinaline uygun bir şekilde oluşturuyorum. Bu şekilde  göbek deliğinin etrafı dümdüz olmuyor, yani ayva göbeği dediğimiz kendi  yapısından olan doğal gamzeliğini de oluşturuyorum. Karnın alt  tarafında oluşacak olan ameliyat izini, tamamen bikini ya da iç  çamaşırın içinde kalacak şekilde tasarlıyorum. Karın germe  ameliyatını kendi kendine eriyen gizli dikişler ile yapıyorum,  böylece hem deri yüzeyinde dışarıdan görünen dikiş olmuyor, hem de dikiş  aldırma sıkıntınız ve zahmetiniz  olmuyor. Karın germe ameliyatında  ameliyat izleri ilk haftalarda kırmızı renkli ve oldukça  belirgin  olabilir. Bu izlerin rengi aylar içinde soluklaşır, derinin  normal rengine yaklaşıp belirginliği azalır.
           Karın germe estetiği  ameliyatlarının hemen ardından  karın bölgesinin  görünümünde son derece çarpıcı bir düzelme ortaya çıkar, bu durum sizin  yaşam kalitenizi de ciddi bir şekilde arttırır. Estetik karın germe  operasyonu, sadece karın bölgesindeki fazla ve sarkmış  dokulardan  kurtulmanızı sağlamakla kalmaz, kendinize olan güveninizi de  arttırır. Karın germe estetiği oldukça yüz güldürücü bir  ameliyattır.
           Karın Germe  Fiyatları

           Karın germe  fiyatları ne kadardır?
           Karın germe fiyatları,  tam karın germe ya da mini karın germe ameliyatının  hangisinin yapılacağına göre değişir. Diğer taraftan karın germe  fiyatları açısından her hastanenin uyguladığı fiyatlandırma da  birbirinden farklıdır. Karın germe fiyatları, karşılıklı  görüşmenin ardından ne tür bir ameliyatın hangi hastanede yapılacağı  belirlendikten sonra size bildirilecektir.
imza: Oyun - Forum