kred Dermabrazyon

Gönderen Konu: Dermabrazyon  (Okunma sayısı 2575 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4448
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Dermabrazyon
« : Aralık 03, 2014, 03:21:25 ÖS »
DERMABRAZYON

           Günlük  hayatımızdaki pürüzlü yüzeyleri daha pürüzsüz hale getirmek için  yapılan zımparalama işleminin estetik cerrahideki uygulamasına  dermabrazyon denir. Buradan da kolaylıkla anlayabileceğiniz gibi bu  işlem, deri yüzeyindeki pürüzlü görünümü  azaltmak için uygulanır. Deri  yüzeyindeki pürüzlü görünüm çoğu zaman yüz bölgesinde iz bırakarak  iyileşen sivilcelerden ya da kabarık yara izlerinden  kaynaklanır.  Uygulama esnasında derinin en yüzeysel tabakası zımparalanarak soyulur.  Soyma işleminin oluşturduğu yüzeysel yara, iyileştikten sonra yüzeyi  daha düzgün, daha taze ve gergin bir cilt ile yenilenir. Sonuçta  pürüzlerin daha hafiflediği bir görünüm ortaya çıkar.
           Ameliyat
            Anestezi tipi, dermabrazyon  uygulanacak alanın genişliğine bağlı olarak değişebilir. Geniş  yüzeylere uygulanacaksa mecburen genel anestezi uygulanır, ben 10-15 cm  çapından daha küçük yüzeylerde lokal anesteziyi tercih ediyorum.   Ameliyattan sonra aynı gün evinize dönebilirsiniz. Ameliyattan sonra  dermabrazyon alanındaki ağrı kendini hafif yanma hissi şeklinde  gösterir, bu his çok rahatsız edici şiddette değildir. Çoğu zaman normal  bir ağrı kesici ilaç, hissettiğiniz yanma hissini de rahatlıkla  giderir. Deri, dermabrazyon ile soyulunca yüzeyde açık bir yara oluşur.  Yara, yüzünüz gibi vücudunuzun açıkta kalan bir bölgesinde ise, pansuman  ile kapatmadan sadece üzerine size önereceğim pomatlardan sürmeniz  yeterli olur. Yara vücudunuzun kapalı kalan bir yerinde ise,  kıyafetlerin yaraya sürtünerek zarar vermemesi için sargı ya da bandaj  ile kapatılması gerekir.
           Ameliyat   sonrası
            Ameliyattan 1 gün sonra  yara yerinizi de yıkayarak banyo yapabilirsiniz. Yaraya su değdirmekten  sakın korkmayın, hiçbir şey olmaz, aksine yaranın suyla ve bebek  şampuanı gibi yakıcı olmayan bir sabunla yıkanması, yaranın temizlenmesi  anlamına gelir ki, bu da pansuman  yerine geçer. Yaraya su  değdirilmemesi gerektiği çekincesi ve yanlış inancından  kendinizi  kurtarın. Yarayı her gün yıkayın, hatta günde iki kere yıkayın,  üşenmezseniz üç kere yıkayın. Ne kadar yıkarsanız, o kadar temizlik  anlamına gelir. Yara da o denli mikroplardan arınır, infeksiyon riski  azalır ve o derece hızlı iyileşir. Yaranın iyileşmesi diğer taraftan da  dermabrazyon işleminin derinliğine bağlıdır. Yüzeysel yapılan  dermabrazyon kısa sürede iyileşir, zımparalama işlemi derinleştikçe,  iyileşme süresi de o kadar uzar. En derin yapılan dermabrazyon işleminde  tüm yüzeyin yeni deri ile kaplanması en fazla 7-10 gün kadar sürer.
           Yeni  haliniz
           Yara iyileştiğinde yüzey,  yeni oluşmuş taze bir  eri ile kaplanır. Yeni oluşan bu deri normal  deriden farklı olarak yeni iyileşmiş her taze yarada olduğu gibi hafif  pembe renkli olur. Bu pembemsi renk birkaç hafta içinde yavaş  yavaş  normal deri rengine döner. İşlem yüzünüze uygulanmışsa yaralar  iyileştikten sonra pembemsi renk farkı fondoten ile kolaylıkla  kapatılabilir. Diğer taraftan da bu aşamada güneş ışınlarından da  korunmak gerekir. Yeni iyileşmiş bir yara, güneş ışınlarına  karşı  normal deriye göre daha hassas olur. Bu yüzden bu ameliyatı yaz  aylarında yapmak doğru değildir. Aksi takdirde, dermabrazyon yarasının  olduğu bölge, normal deriye göre 1-2 ton daha koyu bronzlaşır ve renk  farkına yol açar. Bu ameliyat koşullarınız gereği yazın yapılması mecbur  olursa, çok özel tedbirlerin alınması gerekir. Ben, eğer ki herhangi  bir zorunluluk yoksa, bu  ameliyatı, güneşin etkisinin zayıf olduğu Ekim  ile Mart ayları arasında yapmayı tercih ediyorum. Size de tavsiyem bu  yönde olur.
imza: Oyun - Forum