kred Panda Mobil Kullanıcı Deneyiminizden Memnun mu?

Gönderen Konu: Panda Mobil Kullanıcı Deneyiminizden Memnun mu?  (Okunma sayısı 1174 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4457
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Panda Mobil Kullanıcı Deneyiminizden Memnun mu?
« : Nisan 08, 2017, 03:16:36 ÖS »


Panda Mobil Kullanıcı Deneyiminizden Memnun mu?
 

Google son zamanlarda ardı ardına yaptığı algoritma güncellemeleri ile SEO yapan web yöneticilerinin kafasını bir hayli karıştırmış durumda. Birçok SEO uzmanı artık Google’ın sıralamayı belirleyen faktörler arasında backlinkin payının düştüğünü söylese de ben bu söylemi pek gerçekçi bulmuyorum. Zira backlink dışındaki popülarite metrikleri üzerinde SEO uzmanlarının manipülasyon yapması çok daha kolay. Üstelik bu metrikler sadece site sahipleri tarafından değil başkaları tarafından da manipüle edilerek anti SEO çalışmasından kullanılabilir. Bu yüzden hala Google için en güvenilir metrik backlinkler ve mention’lar.

Peki Google için hala en önemli metrik backlink ve mention’lar ise SEO çalışması yapan internet siteleri nerelerde yanlış yapıyor ve neleri eksik yapıyor. Sürekli olarak gelen hit kayıplarının sebebi ne ? Az backlink alan sitelerin arama sorgularında daha üst sıralarda yer almasının sebebi nedir ? Bu tür soruların SEO ile ilgilenen herkesin kafasında soru işareti yarattığının farkındayım. Bu yazımda patent incelemelerine ve analizlerime dayanan tahminler ile bu soruların cevabını bulmaya çalışacağım.

Arama motorlarının ilk çıktığı yıllarda en çok backlinke sahip olan siteler arama sorgularında en üst sıralarda yer alıyordu. Pagerank algoritmasının yavaş yavaş tarihin tozlu sayfalarında yerini alması ve yerine trustrank algoritmasının getirilmesi ile birlikte backlink mantığı da değişmiş oldu. Backlinklerin farklı kriterler göz önünde tutularak değerlendirilmesi her linkin aynı kalitede olmadığını ve çok az linke sahip olan sitelerin arama görünürlüklerinin çok iyi olabileceğini bizlere gösterdi.


En Değerli Link:
Tüm SEO yöneticilerinin ortak kanaati makale içerisinden gelen linklerin en değerli linkler olduğu yönünde. Tabi ki backlinkin verildiği makale siteniz ile ilgili yada linkin verildiği sayfa ile ilgili olmalı. Bu şekilde verilen backlinklerin en değerli backlinkler olduğunu biliyoruz. Sebebi tamamiyle backlink mantığına uyuyor olması. Google, kaliteli sitelerden insanların bloglarında bahsedeceğini düşünerek backlinkleri sıralamada bir faktör olarak değerlendirmeye karar vermişti. Tanıtım yazısı yada guest blogging denilen linkler tam da bu mantığa uyuyor. Üstelik Google’ın paralı bir pazara dönüşen bu aktivitelere önlem alması şu an için söz konusu değil. Neredeyse tüm SEO platformlarında bu konu tartışılıyor ve ortak kanaat bu linklerde google’ın herhangi bir iz bulamayacağı ve toplu cezalandırmalara gidemeyeceği yönünde. En azından şu anki teknolojileri bunun için yeterli değil.

Peki ama tanıtım yazılarından alınan linkler içerisinde de bir önem sıralaması mevcut mu ? Elbetteki mevcut. Elbetteki her link aynı kalitede değil. Zaten SEO’nun daha zor ve komplike bir yapıya bürünmesi de bu noktadan doğuyor.

SEO alanında araştırma yapan kime sorsanız en değerli linkin içerikdaş sitelerden gelen linkin olduğunu söyler. Peki durum gerçekten böylemi ? Aslında durum böyle değil. Her ne kadar okuduğunuz her SEO yazısında böyle söylense de bunun arkasında bunu destekleyen bir veri görünmüyor. Onlarca deneyimli SEO uzmanı yıllardır bu konuyu araştırıyor ve hepsinin vardığı ortak sonuç Google’ın buna pek de önem vermediği. Bence bunu yapacak teknolojileri var fakat bunu gerçekleştirdikleri zaman çok dar görüşlü bir bakış açısına sahip olacaklarını düşünüyorlar. Bu yüzden en değerli link aynı içerikli sitelerden alınan değil ziyaretçi oranı yüksek, takip edilme oranı yüksek ve geçmişi temiz sitelerden alınan link dir.

Yaklaşık 3 yıl önce başlayan tanıtım yazısı yada guest blogging yöntemi ile alınan linklere karşı Google’ın nasıl bir önlem alacağı SEO severler tarafından merak ediliyor. Bununla ilgili yurt dışındaki SEO kaynaklarında bazı tahminler var. SEO uzmanları link alacağınız sitelerde aşağıdaki maddelere dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor;
  • Link alacağınız site 1 yaşını doldurmuş olsun.
  • Link alacağınız sitenin ziyaretçisi olup olmadığına önem verin. Hiçkimse tarafından takip edilmeyen ve sadece link çıkışı yapmak için oluşturulmuş sitelerden link almayın.
  • Link aldığınız yazının sosyal medya sinyalleri ile desteklenmesine özen gösterin. Sosyal medya sinyalleri organik bir yazı olup olmadığını kontrol etmede kullanılabilecek bir metriktir.
Unutmayın arama motorlarının gözünde hala en önemli ve en güvenilir metrik backlinkler. Püf noktayı başka yerlerde arayıp zaman kaybetmeyin.


Bir önceki yazımız olan 70 Tane Paravan Blog Adresi başlıklı makalemizde bedava blog site adresleri ve ücretsiz paravan bloglar hakkında bilgiler verilmektedir.




Kaynak: https://www.profesyonelseo.com.tr/panda-mobil-kullanici-deneyiminizden-memnun-mu.html
imza: Oyun - Forum