kred Bayanlara Özel Egzersizler

Gönderen Konu: Bayanlara Özel Egzersizler  (Okunma sayısı 2419 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4432
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Bayanlara Özel Egzersizler
« : Aralık 03, 2014, 03:21:07 ÖS »
Bayanlara Özel Egzersizler

   Spor yaparken nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu biliyor  musunuz?Haftada bir kez  yapılan spor yeterli değildir
Bu düşünce yanlış, çünkü her şekilde hiç spor yapmamaktan iyidir. Eğer  günlük koşuşturmaca içinde zamansızlıktan yakınıyorsanız, beş dakikalık  bir egzersiz bile kalbiniz ve kan dolaşımınız için sağlıklıdır. Hatta  kalori yakmanızı bile sağlar. Ayrıca işyerinde asansör kullanmak yerine  merdiven çıkmak gibi yapacağınız minik hareketlerle de günlük egzersiz  yeteneğinizi geliştirmiş olursunuz.

Isınmak şart 
Isınma şartı, yapılacak egzersize göre değişir. Isınma sırasında kaslar  oksijenle dolar ve vücudun yapacağı harekete hazır hale gelir. Bu etkiye  özellikle yürüyüşçüler, bisiklet kullananlar ya da yüzücüler egzersize  başlamadan önce ihtiyaç duyarlar. Yüksek enerji gerektiren spor  türlerinde yaralanmaları önlemek üzere özel ısınma programları önem  taşır. Bu sporlar arasında dağ bisikleti, kayak, voleybol ya da tenis  yer almaktadır.

Spor selüliti önler 
Uzmanlara göre, bu ancak doğru egzersiz seçildiğinde mümkündür. Koşmak,  ip atlamak ya da aerobik gibi sert sporlar selülitin daha da artmasına  neden olur. Bisiklet kullanmak ya da yürüyüş gibi daha yumuşak  egzersizlerin ise selülit oluşumunu önleyici etkileri bulunmaktadır.  Uzmanlar, selülit oluşumuna karşı özellikle su jimnastiği öneriyorlar.  Su içinde yapılan hareketler masaj etkisi yapıyor ve cilt yüzeyindeki  portakal kabuğu görünümünü engelliyor.

Çok terlemek doğru  egzersiz belirtisidir 
Yanlış, çünkü bazılarının vücudundan sadece beş dakika oynanan tenis  maçıyla ter boşanırken, kimileri yarım saatin ardından terlemeye başlar.  Bunun nedeni kişilerin sahip oldukları aktif ve aktif olmayan ter  bezlerinin farklılığıdır. Ve bu da genetik olarak belirlenmiştir.

Doğru nefes almak egzersizin yarısıdır   
Bu doğru. Özellikle güç gerektiren spor türlerinde bilinçli nefes alıp  vermek kasların daha güçlü olmasına yardımcı olur. Doğru nefes tekniğini  çalışırken, egzersizin en zor kısmında sesli bir şekilde ağzınızı  açarak nefes verin. Önemli bir detay; egzersizlerinizi nefes alıp  vermeleriniz kontrol etmeli

Kaslar dönüşümlü egzersizlere  gereksinim duyar 
Doğru, çünkü eğer her hafta aynı ağırlıkla çalışır ve hedeflediğiniz  sayıyı artırmazsanız kendinizi geliştiremezsiniz. Kasların sürekli  olarak zorlanmaya ihtiyacı vardır. Çalışmalarınız sırasında  egzersizlerinizin sayısını ve kaldırdığınız ağırlıkları bir yere not  edin ve bir sonraki hafta sayıyı ve ağırlığı artırmaya çalışın.
Güzel görünmenin 3 anahtarı

1- Dengeli kiloyu korumak için tüm aile bireylerinin de paylaşabileceği  dengeli besinler tercih edilmeli. Bu tercih evinizden dışarıda da yemek  yemenize olanak sağlar. Böylelikle tüm yaşamınız boyunca sağlıklı ve  bakımlı olabilirsiniz.

2- Vücudu şekillendirmek ve cildi güzelleştirmek için bakım ürünlerini  mutlaka kullanmalısınız. Kilonuz kaç olursa olsun, günlük olarak  uyguladığınız bakım ürünleri vücudunuzla iletişiminizi koruyacak ve  özenli kalmanızı sağlayacaktır.

3- Az sayıda vücut egzersizi yaparak hem ideal kiloyu korumak için  gereken enerji kaybını yaşar, hem de kaslarınızı yeniden  geliştirebilirsiniz.
imza: Oyun - Forum