kred Yazın saçların bakımı nasıl olmalıdır ?

Gönderen Konu: Yazın saçların bakımı nasıl olmalıdır ?  (Okunma sayısı 1973 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4432
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Yazın saçların bakımı nasıl olmalıdır ?
« : Aralık 03, 2014, 03:18:52 ÖS »
Yazın saçların kuruyup kırılması, çoğumuzun ortak derdi. Peki yaz boyu bakımlı ve sağlıklı görünen saçlara sahip olmak için neler yapmalıyız? Hangi ürünleri kullanmalıyız? Neden yazları saçlarımızın uçları kırılır hiç düşündünüz mü?  Saçlarınızı boyatırken, boyanın içine oksijenli su katıldığını ve bu sayede saçlarınızın pul tabakasının aralandığını biliyor muydunuz? Yani saçlarınızın iç tabakasına ulaşması gereken boya, bu tabaka açıldıktan sonra içeriye giriyor ve saçlarınıza renk vermiş oluyor.

Peki sonra ne oluyor? Bu açılan pul tabakası bakımlarla kapatılıyor. Yani saçlarınızı yıkadıktan sonra, basit bir krem de kullansanız saç pulları örtülüp kayganlaşıyor ve dış etkenlere karşı korunuyor. Nedir bu dış etkenler peki? Erkek arkadaşınızın elleri, ya da yastık filan mı dersiniz? Hayır, hiçbiri. ‘Havadaki oksijen’ desem mesela, ya da ‘fön makinesindeki sıcak hava’ da diyebiliriz. Yanlış okumadınız. Havadaki oksijen ile saç boyasının içine katılan oksijenli su arasındaki tek fark, sıvı haldeki oksijen.

Konuyu biraz daha basite indirgersek; hava sıcaklığının 28 derece olduğu sıcak bir yaz gününde, yarım saat güneş altında kalan bir saç teli, 45-48 dereceye kadar ısınıp genleşebilir ve saçın iç yapısı tamamen korumasız bir halde hava ile temas eder ve dolayısıyla oksijen saçı kurutur.İşte bu noktada kırılmalar ve çatallaşmalar artar. Böylece bütün bir kış uzatmaya çalıştığınız saçlarınızı kestirmek zorunda kalırsınız.

Ne yapmak gerek derseniz?

En basit çözüm; saç tellerinizin hava almasını engellemek olabilir. Yani denize veya havuza girerken kesinlikle bone takmalısınız. Klor, çamaşır suyuna benzer kimyasal bir maddedir ve saç tellerinin baş düşmanıdır. Saçı kupkuru yapar. Deniz suyu, havuz suyundan daha az zararlı olmasına rağmen; saçta kalan tuz, sıcak güneş ışınlarına maruz kalınca saça kesinlikle zarar verir.

Peki saçlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?

· Denizden önce saçınıza zeytinyağı ya da bebe yağı sürebilirsiniz. Ama yıkarken dikkat edin, iyice arınsın.

Bu yöntem çok basit, ama bir o kadar da tehlikelidir; çünkü iyi durulayamazsanız, saçlarınızın yağlı ve vıcık vıcık görünmesi işten bile değildir. Eğer saçlarınızı iyice arındırmak için ikiden fazla yıkarsanız da, bu defa saçlarınızı korumak isterken çok yıkadığınız için yine kurumasına sebep olabilirsiniz.

· En kesin çözüm, deniz ve güneşe karşı üretilen yaza özel ürünler kullanmaktır. Bu ürünler tamamen profesyonel olmalarının yanı sıra, dengeli ph değerleri ile harika sonuçlar veren yeni nesil kozmetiklerdir. Tavsiye ettiğim markaların başında, Eczacıbaşı Schwarzkopf geliyor.

Yaz boyunca saçlarınıza iyi bakın. Bu yaz güneş daha da tehlikeli olacak gibi görünüyor.
imza: Oyun - Forum