kred Green Card Başvuru Şartları Nelerdir?

Gönderen Konu: Green Card Başvuru Şartları Nelerdir?  (Okunma sayısı 1331 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4461
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Green Card Başvuru Şartları Nelerdir?
« : Eylül 24, 2016, 09:42:48 ÖS »

Green Card Başvuru Şartları Nelerdir?








Her yılın bir aylık döneminde gerçekleşen Green Kart başvuruları pek çok insanın farklı bir ülkede yaşama hayallerini şansa bağlıyor. Başvurular sonrası gerçekleştirilen çekilişlerle Amerika’da göçmenlik hakkı kazanan kişiler ömür boyu Amerika’da yaşama şansını elde edebiliyorlar. Bu amaçlarla Amerika’da daha iyi bir yaşam standardına sahip olmak isteyen pek çok kişi Green Card’a başvurmak istiyor. Green Card’a başvurmak için Amerikan Hükümeti tarafından bazı şartlar aranmaktadır.

Green Card sahibi olmak için öncelikle Amerika’nın Green Card başvurusu için uygun bulduğu ülkelerden birinin vatandaşı olmak gerekiyor. Bu konuda Türkiye çekiliş için katılıma uygun ülkelerden birisi olmasının yanı sıra aynı zamanda en fazla Green Card başvurusunun yapıldığı ülkelerden de biridir. Green Card’a başvuracak kişiler için ilk şart kişilerin lise veya lise dengi bir okuldan mezun olmalarıdır. Eğer bu şartlar sağlanmıyorsa Amerikan Hükümeti tarafından bir alternatif yol daha belirlenmiş ve bu sayede son beş yıl içerisinde eğitim, uzmanlık veya tecrübe kazandıran herhangi bir çalışmada iki yıl çalışılması yeterli sayılmaktadır. Her ne kadar yaş sınırlaması olduğu kurallar içinde yer almasa da Green Card başvurusu için 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir. Green Card başvurusu yapacak olan kişilerin en merak ettiği konulardan biri dil problemi ile ilgili oluyor. Bu aşamada hiçbir şekilde başvuru yapan kişinin İngilizce bilmesine gerek yoktur. Fakat Green Card başvurusunda sonuç alındığı takdirde kişinin oradaki hayatının ne kadar zor olabileceği göz önüne alınırsa bu konuda öncelikle dil probleminin çözülmesi büyük avantaj sağlar. Ayrıca başvuru formalarının dahi İngilizce olması bu konuda dilin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Vize başvuruları sırasında vizenin kabul edilmesi için çoğu zaman banka hesaplarının ve tapuların önemli bir etkisi bulunsa da Green Card başvurusu için böyle bir şart aranmamaktadır.

Green Card Başvurusu Nerede Yapılır?

Tüm vize başvuruları Amerikan Konsoloslukları tarafından yapılmaktadır. İstanbul ve Ankara’da bulunan bu konsolosluklar yakın bir zamana kadar Green Card başvurularını alıyordu. Fakat başvuruların yoğun bir şekilde ve sayıca fazla olması sonucu artık internet üzerinden kolay bir şekilde başvuruların alınması sağlanıyor. İnternet üzerinden herhangi bir green card dolandırıcılığı ile karşılaşmamak adına başvuruların mutlaka “gov” uzantılı bir site üzerinde gerçekleştirildiğine dikkat edilmelidir. Amerika Birleşik Devletleri Resmi Göçmenlik Bürosu isminin bulunduğu siteler üzerinden gerçekleştirilen Green Card başvurularından hiçbir şekilde ücret talep edilmemektedir. Tamamı İngilizce dilinde bulunan başvuru formu içindeki bilgilerin hepsinin eksiksiz bir şekilde doğru olarak yanıtlanması gerekmektedir. Başvurunun bitmesinin ardından site tarafından her katılımcı için özel olarak üretilen bir kod verilmektedir. Bu kod sayesinde katılımcı konumundaki kişiler başvuru sonuçlarının açıklandığı tarihlerde gerekli siteler aracılığı ile Green Card sahibi olup olmadıklarını öğrenebilirler. Eğer çekilişte green card kazanılırsa başvuru sırasında belirtilen adrese resmi evrakların bulunduğu bir zarf gelir. Burada yer alan belgelerle birlikte bu belgelere ek olarak istenen belgeleri de hazır halde tutarak konsolosluklarına gidilmelidir. Evraklar içinde yer alan görüşme tarihinde konsoloslukta hazır bulunarak başvuru işlemlerinin tamamlanması sağlanır.

Kaynak: http://www.greencard.web.tr/green-card-basvuru-sartlari-nelerdir/

Kaynak: http://www.greencard.web.tr/
imza: Oyun - Forum