kred Buğu Banyosu

Gönderen Konu: Buğu Banyosu  (Okunma sayısı 2530 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4448
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Buğu Banyosu
« : Aralık 03, 2014, 12:49:38 ÖS »
Cildi temizlemenin çeşitli yöntemleri vardır. Buğu banyosu da bunlardan biridir. Bu yöntemin amaçlar; çeşitlidir: Cilt yüzeyindeki pislikleri temizlemek kan dolaşımını güçlendirmek terlemeyi teşvik ederek toksinlerden kurtulmak gözenekleri açarak cildin soluk almaşını sağlamak cildi yumuşatmak sıkıştırmak aşırı yağını yok etmek ilerde meydana gelebilecek kırışıklıkları elden geldiğince önlemek.

Her bitkinin kendine özgü bir özelliği olduğuna gere uygulanacak bitki banyosu cildin gereksinimine uygun olmalı. Gerekirse karma bitki kullanılabilir. Buğu banyosu yağlı ciltlere haftada iki sonradan haftada bir kuru ciltlere ise 15 günde bir veya ayda bir uygulanabilir. Yüze mask uygulanacağı zaman da önce buğu banyosuyla cilt temizlenmelidir. Çok kuru ciltliler cildin temizliği için temizleyici kremlerle bitkisel sularla veya benzerleriyle yetinmelidirler.

Yüzlerinde ince kılcal damarları görünenler ve cildi çok duyarlı olanlar buğu banyosundan kaçınmalıdır astımlılar ve kalbinden rahatsız olanlar da öyle.



Buğu banyosu : Genişçe bir kabın içine bir avuç cilde uygun bitki konur üzerine kaynar su dökülür. Baş elden geldiğince buğuya yaklaştırılır. Buğunun dağılmaması için başın üzerine tente işi görecek büyükçe bir havlu örtülür Böylece buğunun tüm yüzü kaplaması sağlanır. Yüz 10 dakika buğuya tutulduktan sonra bitkili su süzülür yüz bu suyla çalkalanır.

İstenirse yüz elma sirkesinden yapılıp sulandırılmış bitkisel bir losyonla da çalkalanabilir. Bilindiği gibi elma sirkesi cildin normal asiditesini korur. Buğu banyosuyla temizlenmiş bir cilt tozu toprağı hemen kendine çektiğinden uygulamadan sonra 1-2 saat sokağa çıkmamak daha doğru olur.

Eğer ciltte siyah noktalar varsa cilt buğuyla yumuşamış gözenekler açılmışken normal durumda açılmış olması gerekir bunları çıkarmalı. Bu işlemden sonra cilt uygun bir bitkisel losyonla çalkalanıp kurutulur.

Cildin hava alabilmesi için 1-2 saat yüze bir şey sürmemeli. Ancak cilt çok kuruysa hafif nemlendirici bir losyon sürülebilir.


Alıntı
imza: Oyun - Forum