kred Güzellliğiniz için yararlı yiyecekler!

Gönderen Konu: Güzellliğiniz için yararlı yiyecekler!  (Okunma sayısı 2128 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4455
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Güzellliğiniz için yararlı yiyecekler!
« : Aralık 03, 2014, 12:48:47 ÖS »
Güzelliğiniz için yararlı yiyecekler

Sofranızdaki yiyeceklerden güzelleşmek için de yararlanabilirsiniz. Pürüzsüz bir cilt parlayan saçlar kırılmayan tırnaklar için neler yapmanız gerektiğine bir göz atın.


Keskin gözler
A vitamini ve E vitamininin özellikle de hücrelerin yaşlanma sürecinden sorumlu serbest radikallere karşı olan etkileri göz önüne alındığında beslenmede eksik olmaları düşünülemez. A ve E vitaminleri cildin uzun süre taze ve genç kalmasını sağlamanın yanı sıra görme ve göz sağlığı için de değerlidirler. Bugüne kadar özellikle E vitamininin görme fonksiyonu üzerine etkisi bilinmezken son araştırmalar katarakt hastalığı üzerinde iyileştirici özelliğinin olduğunu göstermektedir.

Yumurta süt tahıl ürünleri balık yağlar ve sebzeler  Cildin saçların tırnakların sağlığı ve estetik görünümü için ideal olan beslenme; kalsiyum magnezyum demir B vitaminleri esansiyel yağ asitleri ve aminoasitler içermelidir.

A ve E vitaminleri de cildi korumak için gereklidir. Kırılgan tırnaklar yıpranmış ve soluk saçlar genellikle kalori ve protein açısından yetersiz sıkı bir diyet yapılmasından ya da eksik beslenmeden kaynaklanır.

Dişler için
Temiz ve parlayan dişler güzel bir gülümseme için yemek esnasında şekersiz beslenmek dışında bol miktarda florlu (çay sardalya ayçiçek yağı tahıl ürünleri yumurta süt) kalsiyumlu fosforlu ve selenyumlu besinler tüketmenizde yarar var.

Bacaklara ne yapmalı?
Lİmon C vitamini kaynakları ve diğer etkili antioksidanlar  Mercimek çok hafif ve biyolojik değeri yüksek protein yüklü bir besin olmasının yanı sıra gerçek bir demir kalsiyum ve fosfor kaynağıdır.

C vitamini kaynakları
Güzelliğinizin ihtiyacı olan C vitaminini beslenmenizde turunçgillere yer vererek elde edebilirsiniz. Ayrıca günde 1-2 porsiyon biber (kırmızı biber C vitamini açısından çok daha zengindir) taze ıspanak lahana brokoli marul hindiba roka patates kivi çilek ve papaya gibi tropikal meyveler de gerçek birer C vitamini kaynağıdır. Çinko özellikle ayçiçeği ve kabak çekirdeklerinde bulunur. İstiridye kuzu eti peynir sardalya istakoz ciğer kepek buğday ve soğan da son derece önemli birer çinko kaynağıdır.
imza: Oyun - Forum