kred Burun Ameliyatında Tampon Kalkıyor

Gönderen Konu: Burun Ameliyatında Tampon Kalkıyor  (Okunma sayısı 2508 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4456
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Burun Ameliyatında Tampon Kalkıyor
« : Aralık 03, 2014, 12:44:26 ÖS »
Burun ameliyatlarından sürekli kaçmanın ya da ertelemenin en önemli  nedeni genellikle hastalardaki tampon korkusudur. Burunda olduğu süre  içinde ve çıkarılırken hastaya büyük rahatsızlık veren hatta zaman zaman  ızdıraba dönüşen tampon uygulaması artık sona eriyor. Memorial  Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Pınar Korlu, tamponsuz  burun ameliyatları hakkında bilgi verdi. 
   
Burun ameliyatlarında tampon korkusu tarihe karışıyor

Buruna  konan dikişler ve doku yapıştırıcıları sayesinde kanama önlenerek,  tampon ihtiyacı ortadan kalkıyor. Ameliyat sonrası hastanın yaşadığı;  nefes alma zorluğu, ağrılar ve kanamalar da sona eriyor. Burunda şikayet  oluşturan ve kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren kemik  eğriliği ve et problemleri cerrahi yollarla giderilebiliyor. Ameliyat,  kemik ve kıkırdak kısmın eğri bölümlerini düzeltmek ve etleri  radyofrekans ile küçültmek şeklinde yapılıyor. Ameliyat sırasında burun  içinden çalışıldığı için burnun dış kısmında herhangi bir şekil  değişikliği ya da ameliyat izi olmuyor. 
    Sağlıklı Nefes Burun Yoluyla Alınır 
Sağlıklı bir  nefes için burundaki sorunların mutlaka giderilmesi gerekir. Çünkü  özellikle burun kemiği eğrilikleri ve burun eti durumlarında burun  tıkanıklığı oluşur. Burun tıkanıklığı geceleri daha fazla hissedilir.  Ağız açık uyuma; horlama, boğaz kuruluğu ile uyanma, sabahları dinlenmiş  bir şekilde uyanamama sorunlarını da beraberinde getirir. En sağlıklı  nefes, burun yolu ile alınır. Burnun solunumda çok önemli bir rolü  vardır, nefesle çekilen hava burundan geçerken nemlenir, ısınır ve  temizlenir. Burun kemiği eğriliği ya da burun eti olan kişiler ağız  yoluyla solunum yapar. Bu da kuru havanın boğazdan geçerek, boğaz  tahrişine neden olarak farenjit gelişimine zemin hazırlar. Burun kemiği  eğriliği ve burun eti sorunları, sinüzitin de kolaylaşmasına neden olur. 
   
    Burun Ameliyatları Neden Korkutucu?
Burun  ameliyatları öncesi hastanın en büyük endişeleri; ameliyat sonrası ağrı,  işe dönüş süresinin belirsizliği, bunun içine konan tamponlar nedeniyle  nefes almada güçlük çekme ve tampon çıkarımı sırasında yaşanan ağrılar  ve kanamalardır. Hasta, ameliyat sonrası bir ıstıraba dönüşen tampon  korkusu yüzünden ağrı ve nefes almada güçlük çekmemek için  ameliyatlarını ertelemektedir.
   
    Ameliyat Korkusu Sona Eriyor
Burun  ameliyatları kişilerin çoğu zaman korku ile baktığı ve çoğunlukla  rahatsızlıkları olduğu halde kaçtıkları ameliyat grubudur. Burun  ameliyatlarından sürekli kaçmanın en önemli nedeni tampondur. Tamponlar  burun içindeyken ve çıkarılırken, hastada rahatsızlık oluşturur. Burun  ameliyatları artık tamponsuz olarak yapılıyor. Ameliyatta burna konan  dikişler ve doku yapıştırıcıları sayesinde kanama önlenmekte, böylece  tampona ihtiyaç kalmıyor. Bu sayede burun ameliyatları zor ve korkunç  olmaktan çıkarak, hasta için son derece rahat ve konforlu hale geliyor.  Tamponsuz burun ameliyatı sonrası hasta, aynı gün günlük yaşantısına  dönebilir, ağrı çekmez ve iyileşme süresine de ihtiyaç duymaz.
imza: Oyun - Forum