kred Koroner Bypass Nedir?

Gönderen Konu: Koroner Bypass Nedir?  (Okunma sayısı 459 defa)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 4432
    • Profili Görüntüle
    • oyun hileleri
Koroner Bypass Nedir?
« : Ocak 15, 2022, 07:50:27 ÖS »
Koroner Bypass Nedir?

Kalp hastalıklarının en büyük nedeni kalp damarlarının tıkanmasıdır. Kalbi besleyen koroner arterler pek çok sebepten ötürü tıkanabilir ya da daralabilir. Bu sebepler ortadan kalkmasa da sonucu olan kalp damarının tıkanması düzeltilebilmektedir. Buna da koroner bypass ameliyatı denir.

Koroner bypass ameliyatı için kişinin vücudunun herhangi bir yerinden uygun damarlar alınır. Alınan yerin zarar görmemesi ve işlevini yitirmemesi önemlidir. Bu damarlar koroner arterler ile yer değiştirilir. Böylece tıkanan ya da daralan damarın yerine çalışır durumdaki damar gelir. Olası risklerin ortadan kalkması ve kişinin hayatını kötü etkileyecek durumların giderilmesi için oldukça önemli bir tedavidir.

Koroner Bypass Hangi Durumlarda Uygulanır?

Koroner bypass ameliyatı kadın erkek fark etmeksizin pek çok kişiye uygulanır. Ancak uygulama için bazı noktalara da dikkat etmek gerekir. Bunlar içinde hastanın diğer hastalık öyküsü önemlidir. Şeker, tansiyon, yaş, daha önceki geçirilen kalp rahatsızlıkları bu ameliyatı etkileyebilir.

Peki koroner bypass ameliyatı hangi durumlarda uygulanır? Bu durumların başında birden fazla koroner damarın tıkanma durumu gelmektedir. Bu tıkanıklık diğer teknikler ile açılamazsa çözüm olarak bypass düşünülür.
Diğer bir durum ise daha önce başka teknikler ile açılan damarların tekrar tıkanmasıdır. Bu durumda yeni yol bypass yaparak damarın değiştirilmesidir. Kalp kapak ameliyatı sırasında kalp damarlarının birkaçında tıkanıklık varsa yine bu teknik kullanılır ve kapak ameliyatı daha sağlıklı bir şekilde yapılır.
imza: Oyun - Forum